Nem hittük, hogy ilyen rossz lehet

csilis bab teszt
Vágólapra másolva!
A csilis bab észrevétlenül, sunnyogva csúszott be a kertkapu alatt, hogy a magyar háztartások kedvence legyen, amihez mindenki ért. Vagy legalábbis meg van győződve róla.
Vágólapra másolva!

Férfiak és nők képesek ölre menni miatta – rosszabb, mint a foci vagy a politika. Döbbenetes érzelmi hullámokat gerjeszt,

egy átlagos pörköltvita ehhez képest ovis hajhúzkodás.

Az egyedileg értelmezett receptekhez olyan görcsösen ragaszkodunk, mintha honfoglaláskor már a nyereg alatt puhítottuk volna áztatás helyett a babot.

A nagy kilences - vajon melyik a nyerő? Forrás: Zirig Árpád

Háztartások ezrei rendelkeznek az egy igaz recepttel, kerti partik és bográcsolások során bizonygatják, hogy az övék a tuti, pedig egy sem hasonlít arra a frijoles charrosra, amit az eredeti alapreceptnek tekinthetünk.

A csilis bab menthetetlenül magyarrá vált

– figyeljék csak meg, még tíz év, és az akciós konzervkukoricával tönkretett étel megkapja a hungarikum besorolást.

A csilis bab: mindenki szereti, mindenki azt hiszi, ismeri

Tudjon meg mindent az otthoni csilis babról! Van pár jó ötletünk, hogy lehet sokkal jobb, mint a szomszédjánál kóstolt kukoricás massza. Ha kíváncsi, kattintson ide!
Balázs mosolya nem őszinte Forrás: Zirig Árpád

Ne higgyék, hogy csak otthon kotyvasztjuk: az igazán bátrak késztermékként is megvehetik: a konzervipar nemcsak harmatgyenge sóleteket meg pacalokat zár fémdobozba, hanem csilis babot is. Körbejártuk a boltokat, megvettünk mindent, amiben bab volt, még azokat is, amelyeket szégyenlősen csak mexikóinak becéznek.

Ez egész jól elfogyott Forrás: Zirig Árpád

A legjobbnak a Lidl kínálata bizonyult, ott háromféle saját márkásat találtunk. Az Aldiban is volt csak rájuk jellemző, meg a Spar is kínált a maga változatból. Kíváncsiak voltunk, hogy ezek helytállnak-e, esetleg képesek-e legyőzni az ismert márkákat?

Dominált benne az égett paprika íze Forrás: Zirig Árpád

Aki azt hinné, hogy

vidám kanalazással betoltuk, majd vártuk a zajos sikert,

az téved. Rossz hír, de a gyártók sem biztosak abban, milyen igazából a mexikói, babos egytálétel. Kilenc konzerv, kilenc változat: képzeljék csak, igazából egy sem volt finom.

Volt, ami nem fogyott el Forrás: Zirig Árpád

Az aranyérmet az Aldi Primanája kapta, de csak amolyan vakok között félszemű a király alapon. Mögötte két Lidlben vett versenyző sorakozik, a Baroni és az El Tequito –

a korrekt megoldás az lett volna, ha egyáltalán nem osztunk díjakat.

Az utolsó helyre a Fruppy csúszott le, de közel volt hozzá a savanyú és méregdrága Inzersdorfer is.

Az utolsó helyezett felbontását pont megörökítettük: nézzék, mi volt a dobozban!

Ha kíváncsiak a szubjektív kóstoló részleteire, most lapozzanak!