Ne féljen a buggyantott tojástól!

posírozott tojás clap
Vágólapra másolva!
A posírozott tojástól sokan rettegnek, van is miért. Nyavalyás egy technológia, könnyű elrontani, nehéz jól összerakni, de ha betartanak pár egyszerű lépést, mindenkinek lehet ilyen finom és szépséges reggelije.
Vágólapra másolva!
Lehetne szebb is, de ha így sikerül, az reggel elsőre már bőven vállalható. Forrás: Táfelspicc

1. A tojás legyen friss!

2. A víz ne forrjon, csak gyöngyözzön! Ecet, só nem kell bele, de ártani nem árt. Forrás: Táfelspicc
3. A vízben egy fakanállal kavarjanak örvényt, ennek szélébe engedjék a tojást. Forrás: Táfelspicc
4. A felütött tojást egy csészéből zökkenőmentesebben, óvatosabban tudják az örvénybe csúsztatni, mint a feltört héjból. Forrás: Táfelspicc
5. Főzzék 3 percig a gyöngyöző vízben, majd egy szűrőkanállal emeljék ki óvatosan. Forrás: Táfelspicc