Tudja milyen a tényleg fűszeres konyha?

curry house
Vágólapra másolva!
Autentikus, tradicionális indiai étterem a Curry House. Az Indiában született Deepak Negi Kumár séf több mint 10 éve itt él Magyarországon. Alkotásai csak azoknak ajánlottak, akik nem csak finomat, de a csípőset is bírják, hiszen sok fűszert használ érdekes ízeinek megteremtéséhez. 
Vágólapra másolva!

A tulajdonos Zulkarnain Saer Khan próbálja az alapanyagokat belföldről beszerezni, de nyilván van pár dolog, amit utaztatni kell - leginkább a fűszerek között akadnak tételek, amiket lehetetlen Magyarországon fellelni.

Lássuk a Curry House menüt!

Előétel:

Zöldség szamósza tamarin szósszal

Zöldséges szamósza Forrás: Origo

A tésztához:
200g búzafinomliszt
1 teáskanál só
4 kanál olaj
1 teáskanál lestyánmag

A töltelékhez:
4 közepes burgonya
50 g zöldborsó
1 kanál köménymag
1 kanál mustármag
só ízlés szerint
fél teáskanál kurkuma,
1 teáskanál korianderpor
chilipor ízlés szerint
1 teáskanál vágott korianderlevél

Elkészítés

A lisztbe beletesszük a sót, lestyánmagot, majd az olajjal összegyúrjuk. Amíg a tészta pihen, kb7-10 perc, addig elkészül a töltelék. A serpenyőben olajat forrósítunk, ebbe tesszük sorra a mustármagot, köményt, gyömbért, pici sót, korianderport, chiliport, majd erre jön a főtt, lereszelt burgonya, végül a korianderlevél.

A tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, félhold alakú darabokat vágunk belőle, és ezekből kúp alakú tölcsérkét készítünk, beletesszük a tölteléket majd bő, forró olajban 7-10 perc alatt megsütjük.

Főétel:

Delhi bárány curry, indiai kenyérrel

Forrás: Origo

Hozzávalók:

300g bárányhús,

főtt, kockázott hagyma,

paradicsom, gyömbér,

fokhagyma,

olaj,

garam masala,

korianderpor,

görögszéna,

só,

kurkuma,

csilipor,

zöld koriander,

köménypor.

Elkészítés

A forró olajba tesszük a reszelt gyömbért, fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát, kockázott paradicsomot, majd zöldpaprikát, hagymadarabokat. Chilipaprikát annyit, amennyire csípősre akarjuk. Utána még ízesítjük kis kurkumával, korianderporral, köményporral, garam masalával, kis sóval.

Beletesszük a paradicsomszószt, hagymaszószt, kb 4-4 kanálnyit, majd a húst.

Összefőzzük, kb 8-10 perc alatt.

Naan kenyér

Hozzávalók:

Búzafinomliszt,

só,

cukor,

olaj,

víz,

tojás,

tej

A hozzávalókból kenyértésztát gyúrunk, majd pihentetjük egy ideig. Utána kis halmokat szaggatunk belőle, ezeket kézzel kerek lapótyává egyengetjük. A naan kenyér a tandoorban sül, de akinek nincs, próbálhatja a sütőben is.

Desszert:

Gajjar ka halwa

Forrás: Origo

Hozzávalók

fél kg répa,

cukor ízlés szerint,

fél liter tej,

mandula,

pisztácia,

tisztított vaj

Elkészítési mód

A serpenyőben felforrósítunk tisztított vajat, ebbe kerül a reszelt répa, annyi tej hogy ellepje, majd kb. 15 percig főzzük. Utána ízlés szerint cukorral ízesítjük. Amikor a tej teljesen lefőtt róla, hozzáadjuk a mandulát, pisztáciát, és készen is van.