Szuper ötletek őszre a dígóktól

olasz receptmagazinok
Vágólapra másolva!
Olaszországból két igazán értékes szuvenír érkezhet: egy csokor receptmagazin és annyi Dylan Dog, amennyi elfér a szűk csomagkeretben. A Dylan Dog képregények egyáltalán nem tartoznak a Táfelspicc tárgykörébe, legfeljebb a Kultúra rovatba, ezért maradtunk a receptmagazinoknál és elkészítettük az azokban talált legszimpatikusabb recepteket. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Sajnos az olasz alapanyagkészletnek valójában csupán egy egészen kis része alkot közös halmazt a magyarral, így a több oldalon keresztül taglalt polipos ötletet és a még több tengeri halas receptet plusz a borjúhúsos fogásokat most elengedjük. Ettől függetlenül akadt pár szezonális érdekesség, aminek itthon is érdemes és van is miből nekifogni.

Melós, de zseniális a töltött koktélparadicsom. Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Paradicsom ezerrel

A Sale e pepe külön kiadványt rakott össze paradicsomos receptekkel, szerencsére ezek egy része remekül adaptálható a hazai alapanyagkészletre is. Kedvenc a sajttal töltött és rántott koktélparadicsom (recept a linken) és a ratatouille-lel töltött sült paradicsomok lettek. Utóbbi csupán annyi, hogy a kész ratatouille-t nagyméretű kibelezett paradicsomokba töltöm, majd ezt 30 perc alatt 150 fokos sütőben össze is lehet sütni.

Így néz ki a töltött paradicsom, ha a szárakat is meghagyják, de miért ne tennék? Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Jön a tél, jön a sütőtök!

Nyilván egy tészta, pontosabban gnocchi formájában, amit sütőtökös krumpligombóc formájában még egy nagypapának is el lehet adni. A recept ráadásul pofonegyszerű, elég a gnocchi tésztájában a főtt burgonyát sült sütőtökre helyettesíteni, majd a kész, kifőzött gnocchik mehetnek is egy kis zsályás vajjal meglocsolva az asztalra.

Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Szőlő, de nem édesen

Hanem köretnek, méghozzá egy szőlőlevélben sült mozzarella mellé, ami így remek főétel, ami a több tucat átlapozott receptből messze a legkedvesebb. A sajt édes és zsíros, a szőlőlevél savanykás, a szőlőszemek pedig tömények és fűszeresek. Tökéletes összeállítás, részletes leírás a linken.