A legjobb sült zöldség

sült zöld paradicsom
Vágólapra másolva!
Tele vannak a piacok sütnivaló zöldségekkel, de a legjobb még be sem érett – és ez a lényeg: a sült zöld paradicsom.
Vágólapra másolva!

A sült zöldségekre hajlamos mindenki köretként tekinteni, pedig egy padlizsán vagy édeskömény szépen megáll némi rizzsel vagy akár bulgurral körítve. Ami viszont pikáns, citrusos ízével és szaftos állagával a legjobb mind közül, az a zöld – azaz éretlen, nem pedig zöld színű érett – paradicsom kisütve.

Forrás: Táfelspicc

A művelet egyszerű, a kemény egyenletesen zöld paradicsomokat fél-egy centis szeletekre vágom, lesózom, borsozom, tíz percig hagyom állni, lecsöpögtetem. Lisztbe forgatom, és nagyon bő, forró zsiradékban aranybarnára sütöm.

Egy kis méreg

A zöldparadicsomot sokan vádolják azzal, hogy szolanintartalma miatt nagy mennyiségben fogyasztva mérgező lehet. Ezt hiteles kísérletekkel még nem bizonyították, az ellenkezőjét azonban igen.

Aki mégis tart tőle, ne fogyasszon belőle több kilogrammot egy ültő helyében.