Sáros vérrel búcsúztak a téltől

verőce, disznóölés, böllér, duna
Doktor úr, égető érzés kínoz az orromban...
Vágólapra másolva!
Sokaknak a disznó már csak egy húsdarabot jelent a hentespultban, már a falusi gyerekek sem nagyon ismerik a hagyományos vágást. A verőcei Duna-parton mindenkinek vidám hangulatban mutatták be, hogy lesz a 130 kilós disznóból májas hurka.
Vágólapra másolva!
Árammal kábították, aztán lebökték - sokan visszasírják a hagyományos kivéreztetést Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Mindenhol jól le kell pörzsölni, hogy szép legyen a bőre Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Böllér: a tűz csiholója Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Újabb és újabb lángot kap, újra és újra megtiszítják Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Délutáni disznópörzsölés a Dunánál - a helyieknek is tetszett Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Doktor úr, égető érzés kínoz az orromban... Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Hányad fokú égési sérülések? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Lapáttal a pörzsöt is le lehet vakarni Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Nem először használták ezt a kést Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Szomorúan nézi a bohóc a malac sorsát Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Kell a kés, igaz, ez már nem fog elszaladni Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Mangalicának álcáztak a 130 kilós malacot Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Van tüzed malackám? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Régen nem volt palackos gáz, csak szalmával pörzsöltek Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Hideg vízzel lemossák a testet Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A verőcei gyerekek is segédkeztek a tisztításban Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Nézők gyűrűjében dolgozott a böllér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Rutinos csapat, ügyesen dolgoztak Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Pedikűr, manikűr, akciós a szoli után Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Megkezdődik a hasítás Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Állványra akasztották a malacot Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A verőcei part megfelelő az ilyen mulatsághoz Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A maradék vére is kicsurgott Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A böllér kifordítja a beleket és a belső szerveket Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Ebben sem málnaszörp volt, hanem finom vér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Egy lavórnyi belsőség Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Gyerekek, ez a szív Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A gyerekek megismerhették a hagyományos disznóölést Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Kóracél asztalon a friss máj: a hurkában a helye Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
"Pont ilyen az emberé is, nem?" Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Jobb és bal oldal, köztük a böllér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Hasad ketté az állat Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Bárddal felezi meg a fejet Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
"I'm torn I'm all out of faith, this is how I feel, I'm cold and I'm shamed" Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Kihúzzák a gerincvelőt Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A közönség érdeklődése nem lanyhul Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Innentől fejtelen a fél Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Nagymama magyarázza az unokának a táplálékláncot Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A malacfejen mindig lehet szemléltetni, miért hasznos a fogmosás Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Hurka várja a vért Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Megtömi a hurkatöltőt Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Gyerekek, csináljak lufiállatot? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A mester és műve Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Készül a hurka Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Ráhúzzák a belet a töltőre Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Készül a hurka Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Növekszik a hurka-kígyó Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Bekeverték a vért a töltelékbe Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Lemegy a nap a maga járásán Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Sárral kevert vér Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Békés, csöndes már a part Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc