Borszakértő helyett alkalmazás

Borszakértő alkalmazás
Borszakértő helyett
Vágólapra másolva!
Bár nem valószínű, hogy az igazán jó éttermekben az appok felváltják a sommelier-t, de a vacsorához illő bor kiválasztásánál segítség lehet egy-egy alkalmazás. 
Vágólapra másolva!

Talán itthon is egyre gyakoribb, hogy akár egy finom esti étkezéshez ülünk le, akár barátokat fogadunk, odafigyelünk arra, hogy a főételhez passzoló bor kerüljön az asztalra. Kétségtelen, hogy ez nem könnyű feladat, szaktudást igényel, és hacsak nincs a családban egy borszakértő, vagy nem szakkereskedésben vásárolunk – előre tudva, hogy milyen menühöz is keresünk italt –, akkor nagyjából csak a katalógusokra vagy a megérzésünkre támaszkodhatunk.

Jól párosítani ugyanis csak az tud, aki követi az egyes borvidékek évről évre változó szőlőtermését, ismeri a pincészetek évjáratait, és alaposan elmélyed a borkultúrát körülvevő finomabb részletekben is.

Szerencsére már van néhány sommelier-alkalmazás, amelyek segítenek párosítani a speciális ételeket a megfelelő italokkal.

Íme, a három kedvenc:

Corkbin
Bor-étel párosítás, borszótár, fotófeltöltés, kommentelés, rövid jegyzet feltöltése, geotag, kereső a wine.com-ról – ezt kínálja az Androidra és iPhone-ra letölthető ingyenes app.

Hello Vino
Az Androidon és iPhone-on elérhető ingyenes mobilalkalmazás a bort párosítja az adott menühöz, valamint a személyes ízlés alapján javaslatokat ad a borvásárlást illetően.

Borszakértő helyett Forrás: Hello Vino

Natalie Maclean Wine Picks & Pairings
A neves amerikai borszakíróról elnevezett alkalmazás egy 150 ezres tételből ad ötleteket a párosításhoz. Akár vonalkód alapján is tudunk keresni, és vásárlási tippeket is kapunk. Az alapverzió ingyenes, a kiegészítő szolgáltatásokért fizetni kell.