Igyon sört, megszépül a kastély

Sapporo sör
Sörrel támogatják a felújítást
Vágólapra másolva!
Bár a japán gasztrokultúra nem a söréről híres, a japánok mégis elkötelezettek a hazai sörök fogyasztása és a kulturális örökség védelme iránt.
Vágólapra másolva!

Az ország egy aktív törésvonalon fekszik, ahol bármikor pusztíthat nagyobb földrengés. 2016. április 14. és 16. között több erős mozgás rázta meg Kumamoto és Oita prefektúrákat; a természeti csapás következtében ötven ember életét vesztette, és háromezren megsebesültek.

A két prefektúrában számos jelentős épület szenvedett kárt, így a világörökség részeként nyilvántartott Aso kegyhely, amely az egyik legrégebbi sintó szent hely, és a 400 éves Kumamoto-kastély is, amely Japán egyik legkedveltebb turisztikai célpontja volt.

Sörrel támogatják a felújítást Forrás: Rocketnews24.com

A földrengés első évfordulójára a Sapporo sörgyár különleges kiadású termékeivel segíti a katasztrófa sújtotta területeket.

A cseresznyevirág-szezon március közepétől április elejéig tart, ami Japánban egy kiemelt időszak, olyannyira, hogy a médiában vezető hír, hogy mikor és hol nyílik ki az idény első cseresznyevirága. Ezt a fontos időszakot választotta a sörgyár a jótékonysági kezdeményezéséhez: minden egyes eladott, limitált dobozos sörből 10 jennel támogatja a Kumamoto-kastély helyreállítását. A sörösdoboz a japán kastélyt ábrázolja a kék ég alatt nyíló cseresznyevirágok gyűrűjében.

A kampány nemes, és a dobozgyűjtők számára pedig biztos csemege a rendkívül szép külsejű Sapporo lager.