Szent Jakab-kagyló véres hurkával a Magyar Borok Bálján

szent jakab
Az est egyik fogása, szokatlan kombináció: grillezett Szent Jakab-kagyló sült véres hurkával, kecskesajttal és hollandi mártással
Vágólapra másolva!
A bor mellett a gasztronómiáé a főszerep a február 25-én 12. alkalommal megrendezett Magyar Borok Bálján.
Vágólapra másolva!

A menüt az ország hat borvidékét képviselő borokhoz top séfek állították össze: Tiago Sabarigo a Costes Downtown vezető séfje, Bolyki Péter, a Corinthia Hotel Brasserie&Atrium konyhafőnöke, Janek Gábor, a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő vezető séfje, és Farkas Vilmos, a Zila Kávéház és a Krisztina Cukrászda és Étterem cukrásza. A vendégek hat szőlővidék 100 hazai borából kóstolhatnak az est folyamán.

Az est egyik fogása, szokatlan kombináció: grillezett Szent Jakab-kagyló sült véres hurkával, kecskesajttal és hollandi mártással Forrás: Magyar Borok Bálja

2014-től a Magyar Borok Bálján adják át a Gál Tibor Emlékdíjat. Az egri borász tiszteletére alapított kitüntetést az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. Idén a három esélyes: Hernyák Tamás (Hernyák Birtok, Etyek), Juhász Ádám (Juhász Testvérek Pincészete, Eger) és Varkoly Ádám (Árpád-hegy Pince, Tokaj).