Ivott már kávét tojással, vajjal és sajttal? Ha még nem, amikor legközelebb Hanoiban jár, érdemes kipróbálnia a Café Giang érdekes megoldását.
A ca phe trung névre hallgató, tojásos kávét jelentő ital eredete a Guardian szerint az 1940-es évekre nyúlik vissza, amikor Vietnamban nem volt elég tej. Egy élelmes kávézótulajdonos akkor találta ki a felvert tojássárgájával készülő változatot, és
annyira bevált, hogy azóta is készítik.
A Café Giang kávézóban azóta már az eredetit kiötlő szakember fia, Nguyen Van Dao a főnök, de a kávé még mindig népszerű. A tojás mellett kávéport,
sűrített tejet, egy kis vajat és sajtot is adnak a sűrű keverékhez,
amit hiába szeretnének mások is utánozni, nehezen másolható.
Aki már próbálta, azt mondja, nincs kifejezetten tojásos íze, inkább vaníliás, inni viszont nehéz, jobb kanalazni. Megkóstolnánk.