Kávé tojással és sajttal?

tojásos kávé café giang
Vágólapra másolva!
Egy történelmi tejhiány miatt Vietnamban előfordul, hogy tojással isszák a kávét, és állítólag nagyon jó. Az biztos, hogy tökéletesen laktózmentes.
Vágólapra másolva!

Ivott már kávét tojással, vajjal és sajttal? Ha még nem, amikor legközelebb Hanoiban jár, érdemes kipróbálnia a Café Giang érdekes megoldását.

Meleg vízben tálalják, hogy ne hűljön ki Forrás: Café Giang

A ca phe trung névre hallgató, tojásos kávét jelentő ital eredete a Guardian szerint az 1940-es évekre nyúlik vissza, amikor Vietnamban nem volt elég tej. Egy élelmes kávézótulajdonos akkor találta ki a felvert tojássárgájával készülő változatot, és

annyira bevált, hogy azóta is készítik.

A Café Giang kávézóban azóta már az eredetit kiötlő szakember fia, Nguyen Van Dao a főnök, de a kávé még mindig népszerű. A tojás mellett kávéport,

sűrített tejet, egy kis vajat és sajtot is adnak a sűrű keverékhez,

amit hiába szeretnének mások is utánozni, nehezen másolható.

Aki már próbálta, azt mondja, nincs kifejezetten tojásos íze, inkább vaníliás, inni viszont nehéz, jobb kanalazni. Megkóstolnánk.