Profi pizzát süthet otthon is

házi pizza sütés
Vágólapra másolva!
A házi pizzasütés jó móka, de mivel kemencét ritkán tartunk otthon, valahogy sosem sikerül pont olyanra. Most viszont itt a gáztűzhelyre tehető minisütő, amit több mint 300 fokra hevíthetünk. 
Vágólapra másolva!

Bár szinte mindenki szereti a pizzát, házilag elkészíteni nem egyszerű. Maga a tészta nem jelent problémát, a feltét sem,

csak a sütés okozhat nehézségeket.

A tapasztaltabb szakácsok számos barkács módosítással próbálják tűzhelyük teljesítőképességét javítani, hogy létrehozzák a megfelelő körülményeket, de mostantól nincs szükség téglára, cserépre vagy hasonló eszközökre.

Vajon milyen nehéz? Forrás: Pizzacraft

A Pizzacraft fejlesztése az egy kerek pizza méretű mini kemence, amit a gáztűzhely lángjával melegíthetünk a vágyott 300 fok fölé. A cég azt ígéri, ez nem is tart túl sokáig, tíz perc alatt megvan a megfelelő hőmérséklet, utána pedig 6 perc alatt elkészül a pizza.

6 perc alatt kész van Forrás: Pizzacraft

Az Amazonon négycsillagos minősítéssel rendelkező kemence egyetlen kevésbé vonzó tulajdonsága az ára. A 149 dolláros, azaz

mintegy 42 ezer forintos árcédula ugyanis sokakat megakadályozhat a beszerzésben.

Nyilván senkit nem vigasztal, de a hordozható, kempingváltozatú Pizzacraft még drágább, azért 300 dollárt, azaz 84 ezer forintot kérnek. Egy vállalkozás azért megengedheti magának, de mivel egyszerre csak egy pizzát lehet sütni benne, nem túl életszerű.