Pert nyert a Starbucks, nem csalás a sok jég

starbucks jeges kávé
Vágólapra másolva!
Ítélet született egy érdekes perben: a bíró kimondta, a Starbucks annyi jeget tesz egy pohárba, amennyit csak akar. 
Vágólapra másolva!

Valószínűleg elég sok vásárló tűnődött már hosszasan jéggel teli üdítője láttán, hogy most valójában miért is fizetett? Egy amerikai nő úgy gondolta, átverik, amikor a megvásárolt termék helyett jéggel töltik fel a poharát, és beperelte a Starbucksot.

A bíróság viszont nem állt a panaszos mellé.

Az ítéletben leginkább Percy Anderson bíró érvelése az érdekes. Anderson nem azt mondja, hogy szép vagy helyénvaló dolog kávé vagy kóla helyett jeget eladni a vásárlónak. Viszont szerinte, ha a gyerekek képesek felmérni, hogy a pohárba rakott sok jég automatikusan csökkenti a folyadék mennyiségét, akkor azt egy felnőttnek is tudnia kell. Tehát nem áll meg a csalás vádja.

Nincs olyan, hogy sok jég? Forrás: Starbucks

Anderson arra is felhívta a figyelmet, hogy a Starbucks poharain egyértelműen látszik, hogy milyen a jég-folyadék arány, ráadásul a vállalat soha nem ígérte, hogy az eladott ital kizárólag az üdítőnek vagy kávénak köszönhetően lesz közepes vagy nagy.

Tekintettel arra, hogy a jéggel eladott italok amúgy is hidegek, nyilvánvaló opciónak tűnik jég nélkül vagy kevés jéggel kérni őket a pultnál. Persze azért nem jár kártérítés.