Tej helyett igyunk banánlevet?

banana wave banántej
Vágólapra másolva!
Az egyre növekvő számú tejérzékeny vásárlónak köszönhetően folyamatosan kutatják a tehéntej alternatíváit. A rengeteg egyéb megoldás után most itt a banántej.
Vágólapra másolva!

Akinek problémái vannak a tehéntej megemésztésével, az tapasztalatból tudja, milyen nehéz megfelelő helyettesítőt találni. A szójatej hormontartalma és/vagy génmanipulált eredete miatt lehet problémás, a rizstej ízetlen, a mandulatej borzalmasan drága. (Igaz, idehaza jó minőségű laktózmentes tej kapható.) Egy amerikai kisvállalkozás most banánból próbál alternatívát biztosítani a rászorulók számára.

Vegán és laktózmentes Forrás: Banana wave

A Banana Wave nevű vállalkozást családi vállalkozásban alapították meg 2013-ban, céljuk kezdetektől fogva a banántej kifejlesztése volt. A tejpótló folyadék értelemszerűen egyrészt a gyümölcsből, másrészt pedig gabonákból és különböző magvakból készül. Egyetlen pohárnyi annyit káliumot tartalmaz, amennyit egy kisebb banán, így nem csak a tehéntej nem kívánt hatásaitól menti meg fogyasztóját, de egészségesnek is mondható.

A Banana Wave az indulás óta olyan jó sajtót kapott, hogy nemrégiben az igen népszerű amerikai Whole Foods áruházláncban is árusítani kezdték a terméket. Sőt, elképzelhető, hogy jövőre a Walmarts polcain is megjelenik.

A leírások szerint magában is fogyasztható, de süteményekhez vagy gabonapelyhekhez is javasolják használatát. Sajnos sem az áráról, sem az ízéről nem szólnak a beszámolók, pedig ez a két dolog fogja meghatározni a banántej jövőjét. Illetve természetesen leginkább maga a banán dönti el, elterjedhet-e a termék. Ha ugyanis 10 éven belül tényleg eltűnik a világ legnépszerűbb banánfajtája, akkor tej sem lesz belőle, az is biztos.