Mit keres a fánk a falon?

Vágólapra másolva!
Az esküvőipar évről-évre új trendeket termel ki, az egyik idei legnépszerűbb a fánkfal. Amíg le nem eszik, jól néz ki.
Vágólapra másolva!

Ahogy az autógyártás sokat köszönhet a Formula 1-nek, úgy az édesipari és cukrászati fejlesztések egy része a házasulandók esküvői igényeiből nőtt ki. Néhány tartósnak bizonyul, mint például a formatorta, mások eltűnnek egy idő után és már nem is emlékszünk rájuk. A fánkfal szerintünk az utóbbi kategória, még ha jópofa is.

A legtrendibb színek Forrás: lavish_candy/twitter

Magyarországnak nem túl egyenletesen pozitív a viszonya a fánkkal,

a jófajta, kelt tésztából készült változatot ritkán lehet kapni, főleg rendesen elkészítve.

Az amerikai típusú, sütőporos, színes-szagos fánkok azonban Budapesten is egyre intenzívebben nyomulnak. Ettől függetlenül egyelőre nem tartjuk valószínűnek, hogy az idén volt olyan magyar esküvő, ahol fánkfallal várták a vendégeket, de talán jövőre.

Csak csajosan Forrás: wedeze/twitter

Amerikában a fánkfal már számos stílussal is rendelkezik: a trendi, fiatalos a neonszínű mázzal hívja fel magára a figyelmet, a rusztikus megmarad a természetes színeknél fa háttér előtt, míg az üzengetős valamilyen szöveget vagy képet rak ki a fánkokból.

Mondanak valamit Forrás: sacheetam/twitter

Akármilyen színben és formában rendezik is el a fánkokat, végül valószínűleg mindenképpen megeszik őket és ezzel elrontják a műalkotást. Legalábbis reméljük, hogy nem csak dísznek szánják őket, mert akkor akár műanyagból is lehetnének, kár beléjük a sok cukor és más finomság.

Egészen nagyban is lehet Forrás: OmniHotels/twitter

A fánkfal természetesen saját, szépen gyarapodó Instagram hashtaggel is rendelkezik, ahol rengeteg ötletet talál, aki esetleg valami újdonsággal szeretné emlékezetessé tenni az esküvőjét.