Nem kell mosogatni, megeheti a kanalat

Fagyihoz a natúrt választanánk
Vágólapra másolva!
Forradalmasíthatja az eldobható evőeszközök piacát egy új fejlesztés: használat után elfogyaszthatjuk a kanalat.
Vágólapra másolva!

Mielőtt belekezdenénk, miről is van szó, el kell árulnunk, hogy ehető evőeszközt eddig is képesek voltak létrehozni, az ára miatt azonban a tömeggyártás nem volt valódi opció. Egy indiai start-up vállalatnak azonban sikerült megoldást találnia.

A Bakeys Foods Pvt Ltd titka a háromféle liszt, amit használnak: rizs, búza és cirok. Az emberi fogyasztásra alkalmas, illetve három nap alatt biológiailag lebomló, speciális kanalak csak Amerikában 40 millió darab műanyag szemétbe kerülését akadályozhatják meg. Ennyit használnak el ugyanis az USA polgárai évente.

Fagyihoz a natúrt választanánk Forrás: Bakeys Foods

Az új fejlesztésbe a vegánok sem tudnak belekötni, semmilyen adalékanyag, tejtermék vagy zsír nem található a termékben, csak és kizárólag növényi alapanyagok. A gluténmentes megoldáson is dolgoznak, úgyhogy hamarosan még egy problémát kipipálhatnak.

A kanalak jelenleg számos ízben érhetőek el a natúr mellett: cukor, gyömbér-fahéj, gyömbér-fokhagyma, kurkuma, zeller, menta-gyömbér, répa-cékla és bors. Jelenleg 100 darab kanál 4 dollárba, azaz mintegy 1000 forintba kerül.

Ez sajnos magyarországi használatra még drága lesz valószínűleg, de reméljük, minél többet gyártanak, annál olcsóbbá válik a termék. A jövőben várható a kínálat bővülése, lesz villa, leveses kanál, süteményes kanál és evőpálcika is, továbbá kisebb tányérok is.