Finom és szép edéd a kukából. Ön megenné?

Kenyérből dobunk ki a legtöbbet
Vágólapra másolva!
Nem tudjuk, milyen ételeket lehet találni a magyar kukákban, de az amerikaiak tényleg elképesztő dolgokat dobnak ki. 
Vágólapra másolva!

Az évente megvásárolt élelmiszer mintegy harmada végzi a szemétben, legalábbis az Egyesült Államokban. Ebben a döbbenetes számban benne vannak a háztartások is, de jelentős részét adják a hihetetlen pazarlással működő áruházak.

Számos történet mutatta már be, mennyi ehető dolgot lehet találni a szemétben, még külön mozgalom is működik freeganizmus néven azzal a céllal, hogy csak reciklált élelmiszert fogyasszanak. Egy új fotósorozat azonban most meg is mutatja, mennyire durva a helyzet.

Kenyérből dobunk ki a legtöbbet Forrás: Aliza Eliazarov

Aliza Eliazarov New Yorkban, azon belül Brooklynban és Harlemben kukázott képei kedvéért. A talált ételeket aztán 17. századi csendéletek stílusában rendezte el, amitől csak még zavaróbb, hogy mindez a szépség a szemétből származik.

A friss gyümölcslé is iható a minőségét megőrzi dátum után Forrás: Aliza Eliazarov

"Olyan ételeket használtam, amiket kidobásra szántak. Az volt a célom, hogy megmutassam a szemétbe kerülő ennivaló szépségét” - nyilatkozta a művész a Huffington Postnak.

Több napnyi vitamin Forrás: Aliza Eliazarov

A Waste Not, azaz ne pazarolj címet viselő sorozaton szereplő ennivalókat a fotózás után mind elfogyasztották. Magyarországon az Élelmiszerbank gyűjti össze az egyébként szemétbe kerülő, de még ehető élelmiszereket és szervezett formában juttatja el a rászorulóknak.