A fekete fagylalt ment meg minket

fekete fagylalt
Mint az éjszaka
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hónapokban mindent elborított a szivárványos trend, ezért sokan fogadják örömmel egy New York-i fagylaltozó különleges fejlesztését, a fekete fagylaltot. A hírek szerint nem csak elképesztően néz ki, de finom is. 
Vágólapra másolva!

Szeretjük a színeket, szép dolog a szivárvány és a csillámpónik, meg a világbékéért is rajongunk. De valahogy mostanában kezdett már egy kicsit sok lenni. Kezdődött a varázslatos egyszarvú cukorkával, aztán jött a szivárványos szendvics, majd a színes cappuccino következett és akkor már kezdett sok lenne a trendből.

Szerencsére a New York-i Morgenstern fagylaltozó tulajdonosa megérezte a globális igényt és a szivárványos ételekre válaszul megalkotta a tökéletesen fekete fagylaltot.

Nem csak fekete pöttyös, mint a mák, nem szürke, hanem fekete, mint az éjszaka.


Különleges anyagtól fekete

A csodálatos fagylalt íze egyébként kókuszos és nem szezámmagnak vagy tintahal színezéknek köszönheti látványos külsejét. A titkos alapanyag a kókusz hamu.

Hogy micsoda a kókusz hamu?

Ez egyszerűen a kókuszdió elszenesedett és feldolgozott változata"

- árulta el maga Morgenstern úr. Kicsit professzionálisabb módon elmagyarázva, a kókusz hamu növényi szén, amit mostanában szívesen használnak koktélokban és pizzákon is. Sokan úgy gondolják, az alapanyag

nem csak jól néz ki, de egészséges is, méregtelenítő hatással bír

– bár erre nézve nincsenek pillanatnyilag tudományos bizonyítékok.

Mint az éjszaka Forrás: Khushbu Shah/Mic

A fagylalt elkészítéséhez egyébként Morgensternék kókuszpelyhet, kókuszkrémet és kókusztejet használnak a hamun kívül. Együtt alkotják meg az átütő ízt és a megdöbbentő látványt. Ha pont azon gondolkodott, hogy vajon a fekete fagylalt elszínezi-e a nyelvet a fogyasztás során, akkor elárulhatjuk, hogy igen, de csak átmenetileg.

A Morgenstern fagylaltozó fekete szépsége május 25. óta elérhető és természetesen meglehetős népszerűségnek örvend a közösségi média tanúbizonysága szerint.