A csehek már a konyhában vannak!

pulled pork szendvics
Káposztával autentikus
Vágólapra másolva!
A street food trend jegyében szépen jönnek fel a különböző nemzetiségi konyhák is, egyre több ország ételei érhetőek el könnyen fogyasztható, mégis minőségi tálalásban. A napokban a csehek is csatlakoznak a szláv hullámhoz.
Vágólapra másolva!

A szinte már rokonsági és jószomszédi viszony ellenére a különböző szláv konyhák az utóbbi időkig nem képviseltették magukat fontosságuknak megfelelő súllyal a magyar piacon. Az Arany Kaviárt ugyan orosz étteremként tartották nyilván, később megnyílt a Matrjoska is, de

az igazi áttörést a street food hozta el.

Elsőként a Montenegro Gurman nevű hamburgeres hely lett rendkívül népszerű, főleg a buliból hajnalban hazatérők körében, majd megjelent a Babuska is, így a orosz ízek is elérhetővé váltak street food stílusban. A szerb Polapola food truck csak nemrég csatlakozott a fesztiválokat kiszolgáló vendéglátókhoz, most pedig a csehek is helyet kérnek az asztalnál. Vagy pultnál.

Káposztával autentikus Forrás: Egyed Péter

A Hasek és Hrabal könyveiből, no meg persze sokunk számára személyes élményekből is ismerős cseh ízeket a Staropramen sörmárka hozza el a magyar vendégeknek. A kifejezetten sörhöz tervezett street food menüt először

a Carphatt Kitchen lakásétteremben mutatják be 5 napon keresztül,

de a nyár folyamán a különböző fesztiválokon mindenki kipróbálhatja majd.

Először június elején, a Budavári Sörfesztiválon lehet majd rösztit vagy sörben pácolt lilakáposztás sertéshúsos szendvicset harapni a világos vagy barna sörökhöz.