Cukrászdaként fog tovább működni a Ruszwurm

Ruszwurm cukrászda Budapest
Vágólapra másolva!
A jelenlegi bérlő szerződése nyáron lejár, de a Budavári Önkormányzat továbbra is cukrászdaként akarja üzemeltetni a Ruszwurm cukrászdát. A bérlő a polgármester személyes bosszújának tartja a történteket, a kerület vezetése pedig előnytelen feltételekről ír.
Vágólapra másolva!

A Budavári Önkormányzat szerint a továbbiakban is cukrászdaként fog üzemelni a várban több mint 180 éve működő Ruszwurm cukrászda. A bérlő szerint a kerület polgármesterének személyes bosszúja, hogy bezáratták a cukrászda teraszát.

Ruszwurm cukrászda több mint 180 éves Forrás: Ruszwurm cukrászda

Szamos Miklós, a helyiség bérlője Facebook-oldalán azt írta, szerdán "hatósági erővel" megszüntették a cukrászda kitelepülését a teraszra, ami jogellenes. Ezzel a polgármester adóról mondott le, és személyes bosszút állt - írta.

Előnytelen feltételek

Az önkormányzat közleményében azt írta, hogy

nem kaphat közterület-foglalási engedélyt olyan vállalkozás, amely jogi vitában áll az önkormányzattal,

és megegyezés hiányában a cukrászdát is kénytelen lesz elhagyni.

- Ez esetben a Budavári Önkormányzat a lehető legrövidebb időn belül gondoskodni kíván a cukrászda folyamatos működtetéséről - olvasható a közleményben.

Az önkormányzat szerint egy felülvizsgálat megállapította, hogy egyes, határozatlan időre kötött szerződések igen előnytelen feltételeket tartalmaznak, ezért 2011-ben képviselő-testületi döntés született

a határozatlan idejű szerződések határozott idejűvé alakításáról,

valamint a bérleti díjak 2011-es piaci színvonalára emeléséről.

Nem írta alá a szerződést

A szerződéseket, együttműködésben a vállalkozásokkal, módosították, egyedül a Ruszwurm cukrászda jelenlegi bérlője nem volt hajlandó megegyezni az önkormányzattal mint a cukrászda tulajdonosával.

- Két évvel ezelőtt jelezte Szamos Miklós, hogy hajlandó a feltételeket elfogadni, de a szerződést nem írta alá, ezt követően került sor a szerződés végleges felmondására,

- írták.

A közlemény szerint a cukrászda a régi szerződés alapján 6900 forint bérleti díjat fizet négyzetméterenként egy évre, míg a többi bérlő 47 ezer forintot.