Kitiltják a hotelből a szalonnát

Sült szalonna, Család, Ez zsír! - de... transz?
Vágólapra másolva!
Szinte minden hotelben ugyanaz a reggeli, aki sokat utazik, bizony gyakran unja is. Úgy tűnik, a helyzet most változhat, de nem biztos, hogy ennek mindenki örül.
Vágólapra másolva!

A norvég székhelyű Nordic Choice szállodalánc több mint 170 létesítményében elüldözi a szalonnát és a sült kolbászkákat a reggeliző asztalokról – helyettük növényi eredetű élelmiszerek kerülnek a tányérjaikra Skandináviában és a Baltikumban.

Cél a fenntarthatóság

Petter Stordalen tulajdonos magyarázata szerint a fenntarthatóságra koncentrálnak, nem pedig a WHO által keltett vöröshúspánikra. A céget irányító üzletember szerint fontos a hasznos cél. Hisz abban, hogy a vendégeik „értékelik majd, ha finom és egészséges ételekkel indul a nap.” – mondta el a norvég Hegnar lapnak.

A húsimádó reggeliknek lőttek Forrás: Thinkstock

Nem mindenki örül azonban az újításnak:

– tette hozzá Ebba Kohl, a cégcsoport egyik szállodájának vezetője a helyi Västerbottens Kuriren hírlapnak nyilatkozva.

A pornót is tiltják

A vendégek kevesebb sajtot vagy teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut kapnak majd,

de a pálmaolajat tartalmazó élelmiszereknek is búcsút intenek - Petter Stordalen szetint ezzel a környezetszennyezés ellen is harcolhatnak.

A szállodalánc szerint egyelőre csak próbajelleggel lép érvénybe az új reggeli menü, de bíznak abban, hogy a vendégek is jobban érzik majd magukat az egészségesebb ételektől. A Nordic Choice volt az első lánc, amely a szobai tévékből kiűzte a pornót és betiltotta a dohányzást.