Diákokkal kertészkedett Michelle Obama

2015 White House Kitchen Garden Harvest with First Lady Michelle Obama Obama BEE bee's FIRST LADY flotus GARDEN HARVEST hive lets move! michele michele obama vegetables SQUARE FORMAT
A gyerekek nem csak figyelték, végezték is a munkát
Vágólapra másolva!
Az amerikai first lady kisdiákok segítségével végezte a nagy őszi betakarítást a Fehér Ház kertjében, majd friss alapanyagokból készült salátát ettek a szabadban. A program Michelle Obama egészséges étkezést támogató kezdeményezésének része volt.
Vágólapra másolva!

Michelle Obama kesztyűs kézzel mutatta meg Washington környéki kisdiákoknak, hogyan néz ki egy átlagos őszi betakarítás a Fehér Ház konyhakertjében. „Ki kell szednünk a kicsikéket” – ezzel biztatta őket az édesburgonya felásására. A gyerekek ezen kívül répát és mogyorót szüreteltek, végül a szabadban ebédeltek a first ladyvel, az általuk gyűjtött alapanyagokból készült salátát.

Közös őszi betakarítás a Fehér Ház kertjében Forrás: AFP

Az amerikai elnök felesége 2009-ben fogott a kert művelésébe, egyidőben az általa kezdeményezett programmal, melynek lényege a lakosság egészséges étkezésre való biztatása volt. Ebből alakult ki Let’s Move (Mozogjunk) elnevezésű kezdeményezése, mellyel az egyre terjedő gyermekkori elhízásra szerette volna felhívni a figyelmet.

A gyerekek nem csak figyelték, végezték is a munkát Forrás: AFP
Ebéd a szabadban, friss zöldségekből Forrás: AFP