Nyomtasson otthon olyan gumicukrot, amilyet csak szeretne

3d-nyomtató, gumicukor
Otthoni használatra tervezve
Vágólapra másolva!
Megérkezett az első 3D-nyomtató, amely csodálatos gumicukrokat teremt. A gyártó szerint eddig ez az egyetlen, amely bárki számára hozzáférhető és kimondottan otthoni, vagy helyi használatra készült.
Vágólapra másolva!

Egyre többet hallunk különböző 3D-s nyomtatókról, azonban egy német édességgyártó, a Katjes most piacra dobná azt, amely bárki számára elérhető és kimondottan otthoni munkára tervezték. A nyomda a Mágikus Cukorgyár (The Magic Candy Factory) nevet kapta.

Otthoni használatra tervezve Forrás: 3DPrint

Annyi a dolgunk, hogy számítógépen megtervezzük a cukrot, a rendelést továbbítjuk a nyomdának, majd figyeljük, ahogy az édesség elkészül. A gép felforrósítja a benne található alapanyagot, hogy a fecskendős fejen át engedhesse ki magából a kívánt forma szerint.

A működő tesztpéldány jelenleg egy berlini kávézóban, a Rosenthaler utcai Caffé Grün-Ohrban üzemel, de ha jól fogadják, hamarosan a boltokba kerülhet, hisz kész, működik. A gyártók szerint a nyomtatóba helyezhető alapanyagok megbízhatóak, ezen felül laktóz- és gluténmentesek, nem tartalmaznak allergén és állati eredetű anyagokat.

Egy tíz grammos gumicukor nyomtatása egyelőre körülbelül öt percünkbe és megközelítőleg 1500 forintunkba kerülne.