A McDonald’s visszautasította a Burger King házassági ajánlatát

McDonalds
A picture taken on January 22, 2014 in Paris, shows the logo of a US fast food restaurant Mac Donald's. Vice-president for finance of McDonald's France Alexis Bourdon reiterated in a statement to the press on January 22, 2014 that the American fast-food giant, suspected of trying to avoid paying taxes on 2.2 billion euros ($3 billion) of income from its 314 French eateries, "pays all of its taxes" on the "totality of its revenue", denying a report of French magazine L'Express. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
A Burger King nyílt levélben kérte fel legnagyobb riválisát, a McDonald’sot, hogy az idei Világbéke Napja alkalmából alkossák meg első közös terméküket, a McWhoppert, a befolyt összegeket pedig ajánlják fel jótékonysági célokra. A McDonald’s elbocsátó, szép üzenete ma érkezett meg.
Vágólapra másolva!

Augusztus 26-án nyílt levelet tett közzé a Burger King, melyben arra kéri a McDonald’sot, fogjanak össze szeptember 21-én, a Világbéke Napján, és egyetlen napra dobják piacra első és egyetlen közös terméküket, a McWhoppert. A befolyt összegeket pedig a Peace One Day szervezet részére szerették volna folyósítani.

Mindenki marad a maga asztalánál Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A McDonald’s részéről nem más válaszolt, mint maga a vezérigazgató, aki egyértelműen elutasította a közreműködést:

Talán részt vennétek velünk egy globális törekvésben? Illetve lássuk be, kettőnk közt egy egyszerű üzleti verseny áll és nem háború, amely sok fájdalommal és szenvedéssel jár. Maradjunk kapcsolatban. Utóirat: Legközelebb egy telefonhívás is megteszi”.

Az értékítéletet olvasóinkra bízzuk. A McDonald’s mindenesetre magasra tette magának a lécet, ezek után illene valami nagyobbal előállni szeptember 21-én.