Ha csípi, akkor kétszer csípi!

Fogyás csípős ételekkel - tévhit vagy tényleg beválik? chili
Vágólapra másolva!
Aki szereti, ha a vékonybeléig zsibbasztja le a jó paprika, már most hegyezze a nyelvét, és memorizálja a dátumot: augusztus 29. lesz a nap, amikor minden kétszer csíp.
Vágólapra másolva!

A III. Nagymarosi Csípős Fesztivált a város főterén tartják a Duna és a templom között, ott, ahol a legendás termelői piac is működik szombatonként - a sok fűszer mellett egésznapos programok várják a látogatókat.

Nagymarosi Csípős Fesztivál, jó bulinak ígérkezik Forrás: Nagymarosi Csípős Fesztivál

Paprika szépségverseny, csípős pizza evőverseny, csípős főzőverseny, tombola, közös csípős ebéd, chili termékkóstoló ugyanúgy lesz, mint előadás a chili-csípős paprika pozitív egészségügyi hatásairól.

Ott lesz a bajnok is

Idén is számos termelő érkezik, hogy az ízlelőbimbókat kapszaicinnel bombázza meg: a házigazda GaBko Chili mellett a Chilivilág, Rob-chi, Dankachili, Sir. Morlock és társai is igyekeznek könnyeket csalni mindenki szemébe. Minap hírt adtunk a Chili Hungária Manufaktúra aranyérméről a The World Hot Sauce Awards világversenyén – ők is elhozzák a Spirit of Attila nevű szószukat.

Magyaros, szeretjük Forrás: Thinkstock

A helyi vállalkozások sem maradnak ki: az Alíz cukrászda, a Sigil kávéház, a Kis Francia pékség, a Maros étterem, a Bethlen söröző külön pikáns ételeket és italokat készítenek. A szervezők híradása szerint lesz csípős fagyi, csípős péksütemény, csípős kürtőskalács, csípős sör, csípős lekvárok, sajtok és kolbászok is.