Nem bocsátja el a bohócot a McDonald's

Ronald McDonald, mcdonald's, bohóc
Marad, nem küldik el sosem!
Vágólapra másolva!
A McDonald’s vezérigazgatója megvédte Ronald McDonaldot az étteremlánc éves kiértékelőjén. Steve Easterbrook büszkeségről szónokolt, közben emberek tüntettek a cég fizetéspolitikája ellen.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi időben egyre több kritika érte a McDonald’s marketingstratégiáját. Az óriáscégek átláthatóságával foglalkozó Corporate Accountability International (CAI) társaság például arra kérte őket, nyugdíjazzák a gyorsétterem kabalájának számító bohócot, Ronald McDonaldot – az ugyanis elsősorban a kiskorúaknak üzen.

A CAI szerint a gyerekkori kóros túlsúly egyre jelentősebb méreteket ölt, ezért be kell fejezni a hizlaló ételek ilyen szintű reklámozását. A vezérigazgató azonban megvédte Ronaldot, és közölte, soha nem kívánja elbocsátani.

Marad, nem küldik el sosem! Forrás: Origo

Az Amerikában tartott évi kiértékelőn, melyen jelen volt az összes részvényes, nem csak a fentiek kapcsán alakult ki vita. A helyszínen tüntetők jelentek meg, akik az alacsony fizetések ellen tiltakoztak. A részvényesek közül csak egyvalaki szólalt fel a cég fizetéspolitikája mellett. Az illető hihetetlen érvelésében kifejtette, hogy korábban Sharon Stone és az Amazon vezérigazgatója, Jeff Beoz is dolgoztak McDonald’s éttermekben:

Eastbrook büszkén jelentette be, hogy a tulajdonukban levő éttermekben egy dollárral a minimálbér fölé emelték a fizetéseket, illetve a tanulók ösztöndíj-támogatásban is részesültek. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy az éttermek nagy része már nem a részvénytársaság tulajdonában van, ezért a legtöbben kimaradnak a fenti újításokból.

A tüntetők 1,4 millió aláírással ellátott petíciót adtak át.