És nem értjük, mi ez a margarin kenhetőségét fényező lobbitevékenység. Kit érdekel? KIT?
Mármint jobb. Igen, pörccel és cukorral, mert kell az a kőkemény ropogás és az édesség a sós-füstös és a kesernyés káposzta mellé. Nekünk kell. Nagyon.
Felmelegíteni úgysem lehet, hiszen szétesik, posványos lesz. Cserébe a jó lé kocsonyává dermed, tökéletesen fel lehet vinni a kenyérre.
A sajtot úgyis buktuk, inkább toljuk hidegen és büszkén.
Néha szeleteljük is, de a paprikás, fokhagymás kolbászokat gyönyörűen lehet harapni, akkor domborodnak ki igazán a kerek savak.
De csupa környezettudatosság meg minden, nem kell annyit mosogatni, értik. Pont, mint a kolbásznál, ott is csak a kést óvjuk, féltjük.
A bort pohárból isszuk, borospohárból, mert azért uraknak urak vagyunk.
Ha anyánk meglátja, kiakad, pedig ő is!