Ilyen rosszat ennyiért még nem ivott

motörhead bor shiraz
Vágólapra másolva!
A Motörhead brandelt shiraza majdnem 6000 forint, cserébe 800 forintos vörösboroknak is aláígér. Kólával talán elmegy, hacsak a kóla nem sértődik meg, de gyanítjuk, ezt a terméket arra találták ki.
Vágólapra másolva!

Csak azért vettem meg, mert a rocker sörök után kíváncsi voltam, milyen egy rocker bor. Túl nagy illúzióim nem voltak, ha a palackban található shiraz harmóniában van a Motörhead kínálatával, ez nem egy gyümölcsös és szép kaland lesz.

Nagyon nem is az.

A cimke, háááát, ilyen kidolgozatlan. Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Savanyú és vékony

Kibontottuk a 2013-as ausztrál shirazt (A termelőt sem a palack, sem a weboldal alapján nem lehet beazonosítani, a terméket a német Export Union International Wines szállítja és palackozza) és hát ha innánk vörösfröccsöt, ezt a vékony, enyhén még szénsavasnak is tűnő levet abba beleraknánk. Vagy inkább kólába. Nagyon vékony, azokba vinne egy kis alkoholt, savanykássága úgy talán nem zavarna annyira.

A termék weboldala szerint a gyümölcsösség mellett vanília, bogyós gyümölcsök, édesgyökér, szilva és eukaliptusz ízjegyek jellemzőek a borra, hát mi ilyesmit nem találtunk, a gyümölcsösségből legfeljebb egy kis savanyú vadalmát.

Borszakírónknak, Józsefnek sem jött be.:

Érthetetlen árképzés, tök gáz ár-érték arány. Nagyipari cucc, max. 800 forintos kategória, pont az ellenkezője fogalmazódik meg a palack tartalmában, ahhoz képest, amit a brand és a címke rockvalósága sugall.

Híg, illata alig valami, komolytalan gyümölcsösség, de meghatározhatatlan, hogy mi. A korty elején elindulna valami íz, de a közepén óriási lyuk tátong, lehal az íz, semmi zamat, és mire lefutott a korty, már a nevére sem emlékszünk. A fajtajelleg nem játszik. Hiányzik belőle minden, ami rockborrá avatná. Unalmas, lapos. Ne már, hogy ennyi pénzért vesztegessék. Nagyon gáz.

Árpád fanyalgásunk hallatán meghúzta az üvegből, egy ilyen rockerbornak az a jó, de nem volt jó neki. Ő is 800 forintos termelői borokat emlegetett és lerakta a palackot.

Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ezek a zenekari brandelt termékek klasszikus átverések, nem pedig vagány együttműködések. Van itt még egy Slayer bor, a sorozatot azzal folytatjuk. Cabernet Sauvignon, Slayeres cimkével, majdnem hatezerért.

Forrás: Táfelspicc-Péter Anna