Forrás: Akademia Italia

Élvezze egy vérbeli olasz halpiac hangulatát!

Mediterrán derűvel kóstoltunk osztrigát Olaszországban.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A legfinomabb kolbászt keresik Békéscsabán

Minden eddiginél nagyobb területet kap a Csabai Kolbászfesztivál.

Forrás: Pinterest

Gluténérzékenység: múló trend vagy népbetegség?

Sokan hajlamosak egyfajta divathullámnak tekinteni, pedig nagyon is valós probléma. Interjú.

Forrás: Youtube

Evett már lila vagy zöld tükörtojást?

Semmi ételszínezék, csak egy kis trükk.

Forrás: Divino

Borászok új nemzedéke csábít kora őszi kóstolóra a Bazilikánál

Fiatalok mutatják meg, hogy nemcsak az idősebbek tudnak jó bort lopózni a hordókból.

Forrás: Kővirág Étterem

Megvan, kik versenyeznek a Bocuse d'Or hazai selejtezőjén

Tíz séf csap a kacsába december elején.

Forrás: AFP/DPA/Oliver Stratmann

A mobilunk segít, hogy karcsúbbak és fittebbek lehessünk

Étrendet és mozgáspraktikákat kínál, a vízivásra vonatkozóan napi értesítést küld az életmódváltó app.

Forrás: pixabay.com

Ezzel a kerítésszaggatóval semmiképp se koccintson!

Végezzen bőrpróbát, mielőtt pálinkába kortyol!

Forrás: pixabay.com

Ne mondjon le a palacsinta élvezetéről!

Glutén-, laktóz- és cukormentes palacsinták fesztiválja.

Forrás: Nuvo Magazine.com

Lemond Michelin-csillagairól a francia sztárséf

A 46 éves séf nem bírja a nyomást.

Forrás: pixabay.com

Hamupipőke hintója a konyhában

Igyon tökös kávét vagy smoothie-t, harapjon bele egy tökös muffinba is!

Forrás: A világ minden Tállya

A világ minden Tállya

Aszú kóstoló az exkluzív, pincekapcsolatos kóstolóteremben, és tállyai borok BBQ vacsorával.

Forrás: pixabay.com

Mi legyen a megmaradt tojásfehérjével?

Készítsünk belőle gluténmentes Pavlova-tortát, vaníliakrémes muffint, fahéjas mandulát vagy csokis-diós tortát.

Forrás: Nespresso

Gyorstalpaló a tökéletes feketéhez

Készítse el otthon kedvenc kávéját úgy, mint egy igazi barista!

Forrás: Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Facebook

A magyar fagylalt különdíjat, a Bujdosó-címke új külsőt kapott

Csülökről álmodoztunk, portugál borokat kóstoltunk és calzonét készítettünk a héten. Heti gasztro-összefoglaló.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Átlagos mennyiségű, de kiemelkedő minőségű az idei bor

72 és 200 forint között mozognak a felvásárlási árak.

Magyarországra is kerülhetett a szilánkos nugátból

A Rossmann árulta, blokk nélkül is visszaveszik, Németországban találtak benne szilánkot.

Forrás: Pinterest

Nemcsak a disznók álmodnak makkal: pörkölve kerülhet a mi asztalunkra is

Ismert és kevéssé ismert ehető vadnövények a természet éléskamrájából.

Forrás: Akademia Italia

Király Linda tengeri sügér sütött "sziklamódra"

Meg is mutatják, hogyan készül ez az olasz étel, és az is kiderül, hol lehet beszerezni itthon az alapanyagokat.

Forrás: Horváth Ágnes - Origo

Burgerek, pizzák, kondéros: mind vegán módra

Streetfood fesztivál a vegánoknak.

Forrás: Sokkoládé

Így készíthet könnyen saját bonbont

Itt a hétvége: formázzon chilis bonbonokat, vigye el a desszertpálmát!

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ősszel nyílik Jamie Oliver pizzériája Budapesten

A Gozsdu udvarban kóstolhatjuk meg hamarosan a különleges pizzákat.

Forrás: Csepe Erika

Új ízeket keres? Kóstoljon portugál borokat!

Duoro vidéke a teraszosan művelt szőlőinek köszönhetően került fel a világörökségi listára.

Forrás: Gastro Design Award

Vajon melyik lesz az ország legdizájnosabb étterme és hotelje?

Nemcsak a felszolgált fogás íze számít, hanem a különleges atmoszféra is.

Forrás: Szende Gabriella

Csülökről álmodozik, aki ilyet kóstol

Készítsen csípős-édes-savanykás mártást őszi gyümölcsökből!

Forrás: Lo Spicchio d'Aglio

Készítsen eredeti olasz calzonét!

Tudja, hogy honnan származik a Margherita pizza neve? Recept és izgalmas gasztrokaland az Akademia Italiával a TV2-n.

Forrás: www.gaborfoto.com/Nagy Gabor

Kóstolja meg az elmúlt tíz év legértékesebb juhfark borait!

Somlóhegyi kóstoló-túrán és pincelátogatáson vehet részt. Budapestről külön buszjárat indul.

Forrás: Furmint Photo/Dancsecs Ferenc

Jó bornak is kell a cégér: megújultak a Bujdosó-címkék

Balaton és vitorlázás az új boroscímkéken is.

Forrás: Christi's Choco Manufaktúra

Édesítse meg a hétvégéjét a fővárosban!

Két napon át talpig maszatosak lehetünk a csokoládétól.

Forrás: Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Facebook

Különdíjat kapott a magyar fagylalt a remini világdöntőn

Somogyi Renáta és az Il mio cioccolato beleírta a nevét a Gelato World Tour történelmébe.

Forrás: Viblance

Bort ittunk töltött káposztához, és együtt örültünk a magyar sikernek

A magyar granola külföldön, a katyvasz pedig itthon teljesített kiemelkedően. Heti gasztro-összefoglaló.

Forrás: www.thevintagemixer.com

Készítse el az El Camino desszertjét: tarta de Santiago

A paella után desszertnek jöhet egy churros vagy egy spanyol mandulatorta. Receptek a cikkben!

Forrás: Origo

Elkényeztetett minket két villányi óriás

Izgalmas borpárt kóstoltunk és összemértük a magyar bor erejét a chileivel a budavári 26. Budapest Borfesztiválon.

Forrás: pixabay.com

Boros trükkök: így válasszon megfelelő bort az ételhez

Tokajit libamájjal, a félszáraz vagy édes bort csípős étellel párosítsa!

Forrás: Szászi Birtok

Októberben már idei bort is kóstolhatunk

Extra korán kezdődött meg a korai fajták szüretelése.

Forrás: Viblance

Magyar gasztronómiai siker külföldön

Két csillag a jutalmunk: granola kategóriában idén ez a legmagasabb minősítés.

Forrás: pixabay.com

Sajtos chipseket ellenőrzött a Nébih

A fő baj a rákkeltő akrilamid.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Nem tudjuk értelmezni, mi van a címkén?

Öt vásárlóból négy megnézi a címkét, ám a legtöbbjük tudása hiányos.

Forrás: Edge.alluremedia.com

Szívesen borozna a naplementében lágy zenére?

Vajon milyenek az Andok borai? Idén kiderül. A fesztivál vendégországa: Chile.

Forrás: The Garum Factory

Evett már rántott olívabogyót?

Ha még nem, itt az ideje kipróbálni! A receptet mi adjuk.

Forrás: Szilard Csaki [info@scpanorama.com]/Szilard Csaki Scpanorama.Com

Tíz méter mélyen is finom a mádi bor

5-600 éves pincerendszerben bolyongtunk.

Még több cikk