A rohamivás sokkal ártalmasabb, mint gondolták

alkohol HÉTKÖZNAPI iszik TÁRGY HASZNÁLATI TÁRGY pohár kóstol pálinka Budapest, 2009. október 8.
Egy férfi pálinkát kóstol a budai várban 2009. október 8-tól 11-ig megrendezésre kerülő harmadik Pálinka- és Kolbászfesztiválon.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest, 2009. október 8. Egy férfi pálinkát kóstol a budai várban 2009. október 8-tól 11-ig megrendezésre kerülő harmadik Pálinka- és Kolbászfesztiválon. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A rohamivás -1-3 óra alatti teljes lerészegedés- az immunrendszert is károsítja, állítják a chicagó-i Loyola egyetem kutatói. 
Vágólapra másolva!

Az új kutatás ráadásul azt is kimutatta, hogy az alkohol még akkor is rombolja a szervezetet, amikor jelenléte már ki se mutatható a vérben.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Majid Afshar vezette kisérletben hét férfi és nyolc női alanynak kellett öt feles vodkát lehúznia 20 percen belül, majd 20 perccel, két órával és öt órával később vért adniuk.

A vérmintákban kifejezetten az immunsejtek reakcióját figyelték meg, amelyek már 20 perccel az alkohol elfogyasztása után (alkoholszint 130 mg/dl) készültségben voltak. Az immunrendszer készültségi állapota csökkent az idő elteltével, de nem szűnt meg.