Ezeket a virágokat bátran megehetjük - képek

Forrás: Shutterstock
1/28
Az akácvirágnak a szirmai ehetőek. Saláták alapanyaga, de belekeverhetjük a desszertek tésztájába is. Mézzel igazán jó párost alkot. Forrás: Shutterstock
Forrás: Pinterest
2/28
Almás-akácvirágos sütemény Forrás: Pinterest
Forrás: Shutterstock
3/28
Gyermekláncfű: virága saláták és desszertek hozzávalója, sőt panírba forgatva ki is ránthatjuk. Forrás: Shutterstock
Forrás: Pinterest
4/28
Gyermekláncfű rántva Forrás: Pinterest
Forrás: Shutterstock
5/28
A kapor sárga virága is ehető, cukorbetegeknek ajánlott. Savanyúságok alapanyaga. Forrás: Shutterstock
Forrás: The James Kitchen
6/28
Kaporvirág savanyúságban Forrás: The James Kitchen
Forrás: Shutterstock
7/28
Körömvirág: fogyassza nyári salátákban, süsse bele a pitetésztába, vagy egyszerűen használja díszítésre. Természetes színezék, hiszen virága sárgára festi az ételt. Forrás: Shutterstock
Forrás: Food and Travel
8/28
Tojásrántotta körömvirággal Forrás: Food and Travel
Forrás: Lovelight Herb Farm
9/28
Borágó: gyakran készítenek belőle salátát. Mártások, főzelékek ízesítője. Díszíthetjük vele italainkat, például egy kancsó friss limonádét. Forrás: Lovelight Herb Farm
Forrás: Pinterest
10/28
Borágó egy kancsó limonádéban Forrás: Pinterest
Forrás: Best4hedging
11/28
Jázminból készíthet teát, fagylaltot, lekvárt, de a desszertek ízesítésére is kiváló. Forrás: Best4hedging
Forrás: Pinterest
12/28
Jázminlekvár Forrás: Pinterest
Forrás: Chestnut School of Herbal Medicine
13/28
Az ibolya íze lágy, édes, feldobja a salátákat és a desszerteket. Készülhet belőle fagylalt és lekvár is. Forrás: Chestnut School of Herbal Medicine
Forrás: Lakeland
14/28
Ibolyasaláta Forrás: Lakeland
Forrás: Shutterstock
15/28
Tökvirág: ki lehet rántani, levest lehet belőle főzni, de díszítőelemként is kiváló. Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
16/28
Rántott tökvirág Forrás: Shutterstock
Forrás: Shutterstock
17/28
Bodzavirágból készülhet szörp, fagylalt, krém, illetve hozzákeverheti a desszertek tésztájához is. Forrás: Shutterstock
Forrás: Lilvienna
18/28
Rántott bodzavirág Forrás: Lilvienna
Forrás: Hunsplash
19/28
A rózsaszirmokat használja ételei díszítésére, ízesítésére, készíthet belőle limonádét vagy fagylaltot. Ha díszítéshez használná a szirmokat, forgassa meg tojásfehérjében, majd szórja meg cukorral. Sőt, kandírozva is nagyon finom. Forrás: Hunsplash
Forrás: Leite's Culinaria
20/28
Kandírozott rózsaszirmok Forrás: Leite's Culinaria
Forrás: Wholesale Alibaba
21/28
Kerti szegfű: szirmai édesek, elsősorban a gyümölcsös desszertek ízesítésére használják. Krémek, sütemények, torták, dzsemek egyik alapanyaga is lehet. Kandírozva is fogyaszthatjuk. Forrás: Wholesale Alibaba
Forrás: Twitter
22/28
Szegfűsaláta Forrás: Twitter
Forrás: Garden Design
23/28
A levendula különleges édes íze sós és édes ételekhez is nagyon jól illik. Készülhet belőle szörp, tea, méz, mártás, lekvár, fagylalt, belesüthetjük a különböző desszertek tésztájába is. Forrás: Garden Design
Forrás: The Spice House
24/28
Levendulás teasütemény Forrás: The Spice House
Forrás: Shutterstock
25/28
A büdöskét saláták és köretek ízesítésére használják. Tálalja főtt rizshez keverve vagy főtt krumplival. Forrás: Shutterstock
Forrás: Mint and Perilla
26/28
Büdöske salátára szórva Forrás: Mint and Perilla
Forrás: Shutterstock
27/28
Kamillából nem csak tea készülhet, hiszen édeskés íze bármelyik süteményt vagy desszertet feldobja. Sőt, díszítésként is gyönyörű. Forrás: Shutterstock
Forrás: Half Baked Harvest
28/28
Kamillával díszített torta Forrás: Half Baked Harvest