Ezzel a trükkel lesz újra tiszta az ételhordó doboz - videó

Vágólapra másolva!
Az ételtároló dobozok, műanyag tárolók a konyha talán egyik leghasznosabb eszközei. Idővel azonban a nem megfelelő mosogatás, vagy az élénk színű ételek tárolása miatt elveszthetik eredeti színüket és besárgulnak. Néha még a legerősebb szivacsos dörzsölés vagy a mosogatógép sem segít. Most egy TikTok-tartalomgyártó, Ani megosztott egy videót, melyben egy olyan praktikát árul el, amivel gyerekjáték lesz a műanyag edények tisztítása.
Vágólapra másolva!

Nem szivacsot kell használni, hanem egy darab konyhai papítörlőt. Fogni kell a koszos dobozt, amibe vizet és mosogatószert kell tenni, majd végül a papírtörlő is belekerül. 

Ekkor le kell zárni a dobozt, majd jól összerázni azt. Az eredmény? Foltmentes tiszta tároló.

Még egy gyors öblítés és átmosás, és már kész is! Nincsenek sárga foltok!

– tette hozzá videójában, amelyet már több mint egy millióan láttak és több mint 55 ezer like-nál jár.

Nem árt ugyanakkor tudni, hogy ezzel a trükkel inkább megelőzhetjük az elszíneződést, mintsem a már meglévő, régi foltokat tüntethetjük el vele, de követői így is el voltak ájulva az ötlettől - írta a Bors.

Ez zseniális! Hihetetlen, milyen jól működik! A legjobb trükk, amit valaha láttam

– írták neki sorban.

Egy receptekkel foglalkozó oldalnak azonban arra is van tippje, hogy a használattól az idő során elszíneződött tárolókat miként varázsoljuk újra tisztává. Az ő titkos hozzávalójuk: a szódabikarbóna! 

Elmondásuk szerint ugyanis nincs más teendő, mint hogy az doboz aljába sütőport szúrunk, amibe annyi vizet engedünk, hogy az pasztaszerű anyaggá váljon.

Ezt követően a pasztát szét kell kenni az ételtárolóban teljesen, majd fél órát hagyni kell azt hatni, majd átdörzsölni az egészet. Ha a folt továbbra is ott van, akkor további 30 percet kell állnia. Ezt követően jöhet a mosás, és a tároló máris szebb és tisztább, mint valaha – írja a Mirror.

Számos tippet adunk a háztartáshoz

Korábbi cikkünkben beszámoltunk az új csodaszivacsról, ami már hazánkban is kapható. Pár perc alatt eltávolíthatja vele a makacs, lerakódott vízkövet. Segítségével megszabadulhat a makacsul elszíneződött fugától anélkül, hogy nagyobb felújításba kellene fognia.

Összeszedtünk pár tippet ahhoz is, hogy a konyha tényleg tiszta és higiénikus legyen, illetve adtunk egy szuper tippet ahhoz is, hogy súrolás nélkül lehessen kitakarítani a sütőt.

Arról is írtunk, hogy mire érdemes figyelnie, ha ecettel takarít.