Ezzel a szezonális desszerttel mindenkit levesz majd a lábáról

Epres-mascarponés-mentás pite
Ha valamilyen gyümölcsnek szezonja van, akkor érdemes azt a lehető legtöbb ételünkbe belecsempészni.
Vágólapra másolva!
Ha valamilyen gyümölcsnek szezonja van, akkor érdemes azt a lehető legtöbb ételünkbe belecsempészni, legyen az egy mártás, vagy egy finom sütemény. Mi most utóbbira hozunk egy ínycsiklandó receptet, amiért rajongani fog a család.
Vágólapra másolva!

Epres-mascarponés-mentás pite 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 26 dkg liszt
  • 15 dkg fagyos vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pár levél menta

A tetejére:

  • piros tortazselé
Epres-mascarponés-mentás pite
Ha valamilyen gyümölcsnek szezonja van, akkor érdemes azt a lehető legtöbb ételünkbe belecsempészni.
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítés:

  1. Összemorzsoljuk a fagyos vajat a liszttel, sóval, porcukorral. Összegyúrjuk a tojássárgájával. Hagyjuk pihenni öt percet, majd vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele pár apró, kerek piteformát.
  2. Legalább egy órára behűtjük, utána 200 fokra felmelegített sütőben világosra sütjük, majd egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Tálalás előtt összekeverjük a mascarponét a kétféle cukorral, a felaprított mentával, egy vékony réteget kenünk minden kosárkába. A tetejét sűrűn kirakjuk friss eperrel.
  4. A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és leöntjük vele a gyümölcsöt.

Ha további ínycsiklandó szezonális ételekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!