Így készül a legfinomabb narancsos-diós szelet

Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa /
Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa
Vágólapra másolva!
Minden családban van egy-egy olyan recept, amit időről időre el kell készíteni; van akinél a kókuszgolyó, másoknál a képviselőfánk. Mi most mutatunk egy újító erővel ható receptet, amellyel joggal bízhatunk a sikerünkben.
Vágólapra másolva!

Ezzel a nagyon ízletes süteménnyel mindenkit levesz majd a lábáról:

Narancsos-diós szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet sót
  • fél kezeletlen narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg puha vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • a megsütött piskóta fele
  • 1 kezeletlen narancs leve és héja
  • tej
  • narancsesszencia

A tetejére:

  • 9 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál hideg vaj
  • kandírozott citrushéj
Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa /
Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport meg a narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. A piskótát hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az egyik felét összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a narancslevet, hagyjuk egy kissé ázni, összekeverjük, és ha nem eléggé krémes, további narancsesszenciával ízesített tejet öntünk hozzá.
  3. A vajat habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral. A beáztatott piskótához adjuk a narancshéjat meg a diót, összekeverjük, és kevés tejjel összeállítjuk. A keveréket hozzáadjuk a kikavart vajhoz, és kézi mixerrel jó habosra keverjük. Rákenjük a piskótára.
  4. Összevágjuk az étcsokoládét, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hideg vajat, és ráöntjük a sütemény tetejére. Megszórjuk kandírozott citrushéjjal, és hideg helyen hagyjuk állni legalább egy fél napig. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk.

Ha további ínycsiklandó receptekre kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!