Elképesztő: himnuszokat írtak az egyes tésztafélékhez

orsó tészta, kvíz
A különböző tésztákhoz eltérő dallamok passzolnak
Vágólapra másolva!
Egy érdekes kezdeményezésnek köszönhetően zenével teszik még élvezetesebbé a tészták fogyasztását. Egy ismert zeneszerző megírta a különböző tésztafélék "himnuszait".
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb tésztagyártó vállalata, az olasz Barilla az Oxfordi Egyetem pszichológusával, Charles Spence-szel és a háromszoros Emmy-díjas Cristobal Tapia de Veer zeneszerzővel együttműködve zenei lemezt alkotott a márka Al Bronzo termékcsaládjához – adta hírül a Food&Wine.

A cég olyan projektet álmodott meg, amely által fogyasztóik megtapasztalhatják a tökéletes tésztaélményt. Úgy vélik, ehhez az íz mellett a zenei aláfestés sem elhanyagolható tényező. Charles Spence a kísérleti pszichológia szakembere már egy ideje azt vizsgálja, milyen hatással vannak ízlelőbimbóinkra a különböző hangok. Első lépésként a kutató úgynevezett szónikus tulajdonságokat társított a különböző tésztatípusokhoz.

Kutatási eredményei alapján bizonyos tésztákhoz gyorsabb, ütemesebb, élénkebb hanghatások dukálnak, míg másokhoz lassabb, melankolikusabb dallamok passzolnak.

 

Ezután a leírásokat átadta Cristobal Tapia de Veer zeneszerzőnek, ezek alapján 6 zeneszámot alkotott, amelyek már ingyenesen elérhetők az Al Bronzo Soundtrack oldalán és Spotifyon. A weblap leírást is tartalmaz a tökéletes tésztaélmény eléréséhez - teszi hozzá a Magyar Mezőgazdaság.

A dalok címeit is az Al Bronzo termékcsalád különböző tésztaféléi inspirálták: így született meg a Bucatini, a Mezzi Rigatoni, a Spaghetti, a Penne Rigate, a Fusilli, és a Linguine című alkotás.