Gyors desszert húsvétra sütés nélkül: mutatjuk, hogyan készül az ínycsiklandó kókuszkocka

Sütés nélkül készülő kókuszkocka
Így készül a sütés nélkül készülő kókuszkocka
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal többünkkel is megtörtént már, hogy a nagy húsvéti készülődésben megfeledkeztünk a desszertről, a vendégek pedig szinte bármelyik percben betoppanhattak már. Erre az esetre jelenthet tőkéletes megoldást a puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes sütemény, amely sütés nélkül, gyorsan elkészíthető.
Vágólapra másolva!

Íme az ínycsiklandó recept:

Kókuszkocka

Hozzávalók:

  • 24 darab szögletes vajas keksz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 15+15 dkg kókuszreszelék
  • fél lime
  • a tetejére lime, tejszínhab, tojáscukor, menta
Sütés nélkül készülő kókuszkocka
A sütés nélkül készülő kókuszkocka remek vendégváró lehet húsvétra.
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítés:

  1. A szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk a 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is.
  2. Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.
  3. Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük.

Ha további finom desszertek elkészítésére is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!