Így lesz tökéletes a vajas pirítós

pirítós, kenyér, kenyér pirító, vaj, reggeli
Duplán kenjük meg vajjal a pirítóst, hogy még finomabb legyen.
Vágólapra másolva!
Nigella Lawson a híres szakácsnő elárulta, mitől lesz tökéletes a vajas pirítós. A szakácsnő elmondta, gyakran beérjük azzal, hogy egy kicsi vajat teszünk a pirítósra, azonban ez nem ad elég finom ízt.
Vágólapra másolva!

Egy főzőműsorban osztotta meg azt a módszert Nigella Lawson, amivel tökéletessé tehetjük a vajas pirítóst.

Sokan miután a kenyeret kivették a pirítóból, forrón megkenik vajjal és már eszik is. 

Azonban Nigella duplán vajazza a kenyeret, ami miatt sokkal finomabb lesz. 

Mint mindenki, ő is azonnal megkeni vajjal, miután kész a pirítós, azonban itt nem áll meg.

pirítós, kenyér, kenyér pirító, vaj, reggeli
Duplán kenjük meg vajjal a pirítóst, hogy még finomabb legyen
Fotó: Pixabay

A sózatlan vajra sópelyheket szór, majd megvárja, hogy a kenyér kihűljön.

Ezután még egyszer megvajazza, és jöhet az újabb sópehelyréteg. 

Zseniális ez a dupla vajas pirítós! Köszönöm az ötletet Nigella!

- írja a szakácsnő egyik rajongója. 

Forrás: Mirror

A pirítós mellé tökéletesen passzol a tükörtojás! Mutatjuk a módszert, amivel azt is tökéletesen elkészíthetjük!