Alig félóra alatt kész a vasárnapi ebéd: íme, a villámgyors, tejszínes csirkemell - videó

Zamatos fokhagymás tejszínes csirkemell recept – 30 perc alatt kész
Vágólapra másolva!
Az alábbi receptnek két hatalmas előnye is van: egyrészt gyorsan elkészíthető, így egy fárasztó munkanap után sem megterhelő nekiállni, ugyanakkor meglehetősen mutatós és különleges ahhoz, hogy egy vasárnapi, családi ebéden is megállja a helyét. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készül az ínycsiklandó tejszínes csirkemell.
Vágólapra másolva!

Ha valami olyan ebédet vagy vacsorát készítenénk, ami gyorsan készen van, de egy picit eltérnénk a megszokott receptúráktól, akkor ez a sütőben sült tejszínes csirkemell megfelelő választás lesz! Van benne ugyanis aszalt paradicsom és bébispenót is, de bármelyik elhagyható, és persze szabadon lecserélhető például bazsalikomra, kockázott baconre, gombára – ami csak szem, szájnak ingere!

Így készül a villámgyors, mégis kreatív fogás:

Tejszínes csirkemell - újragondolva

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szárított paradicsom
  • 10 dkg konyhakész bébispenót
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

  1. A tejszínes csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk kissé, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a felforrósított olajon megpirítjuk a hússzeleteket, és hozzáadjuk a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Ezután mindet egy tűzálló tálba szedjük.
  2. A serpenyőben maradt zsiradékhoz hozzáadjuk a lecsepegtetett, felcsíkozott szárított paradicsomot és a durvára aprított spenótot.
  3. Pár percig kevergetés mellett pirítjuk, pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd az egészet a csirkére locsoljuk.
  4. Végül készre sütjük 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Koktélparadicsommal és friss zöldfűszerekkel tálalhatjuk.

Ha több hasznos receptre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!