Mutatjuk, mi kell a tökéletes forralt borhoz

forralt bor
Vágólapra másolva!
Az egyik legnépszerűbb ital a hideg őszi estéken a forralt bor. Nincs is jobb dolog, mint a hűvös estéken meginni egy-egy pohárral a "karácsony illatú" italból. Azt gondolnánk, hogy könnyű elkészíteni, ám igazán sok buktatója lehet, hogy tényleg nagyon finom legyen. Mutatjuk mitől lesz tökéletes!
Vágólapra másolva!

Sokan azt gondolják rossz minőségű borból is ugyanolyan finom forralt bor készülhet. Ez nem igaz, ugyanis a fűszerek nem fogják leplezni a bor rossz ízeit.

Ezért inkább minőségi borból készítsük az italt.

A bor fajtája a saját választásunk. Fehér, rozé vagy vörösborból készíthetjük.

forralt bor Fotó / Shutterstock

A forralt bor igazi ízélményét a fűszerek adják. A fűszerezésnek is meg van a titka, hogy elkészítsük a legfinomabb italt.

Általában szegfűszeggel, fahéjjal, citrommal, cukorral és mézzel szokták ízesíteni.

A még finomabb ízért naranccsal is ízesíthetjük Forrás: Shutterstock

Azt mondják, hogy

egy liter borhoz 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg és fél citrom kell,

de ez a bor jellegétől és a mi ízlésünktől is függhet.

Ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor friss vagy aszalt gyümölcsöket is rakhatunk bele vagy pikánsabb fűszereket is használhatunk. Mint például a gyömbér, ánizs vagy narancs.