Maradék kenyérből kiadós vacsora: így készül a sonkás-szalámis kenyérpizza - videó

kenyérpizza
kenyérpizza
Vágólapra másolva!
Akinek nincs kedved pizzatésztát gyúrni, a bolti tésztától pedig a hideg is kirázza, mutatunk egy kiváló alternatívát. Nem kell gyúrni, nem kell keleszteni és mégis olyan finom, mint az igazi pizza. A megmaradt kenyérből pillanatok alatt laktató, finom pizzát készíthetünk, csak rétegezzük egy gáztepsi aljába, és locsoljuk meg palacsintatésztával. Ezután jöhetnek rá a feltétek, és mehet is a sütőbe.
Vágólapra másolva!

A kiemelkedő gasztonómiai portál így javasolja a nem mindennapi fogás elkészítését:

Sonkás-szalámis kenyérpizza

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 csip só
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás

A pizzához:

  • olaj
  • 12 szelet kenyér
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 10 dkg szalámi
  • 10 dkg sonka
  • 2 db paradicsom
  • 1 bögre gomba
  • 1 bögre brokkoli
  • sajt
Maradék kenyérből kiadós vacsora. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítés:

  1. A kenyérpizzához a lisztből, a sóból, a tejből és a tojásból csomómentes palacsintatésztát keverünk.
  2. Egy nagy sütőtepsit vékonyan meglocsolunk olajjal és elhelyezzük rajta a szeletelt kenyereket. Az egészet leöntjük a palacsinatatésztával, ügyelve arra, hogy a kenyerek közötti réseket kitöltse a tészta. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 15 percig sütjük, majd kivesszük.
  3. A kenyérpizzát lekenjük a paradicsomszósszal. Elhelyezzük rajta a feltéteket, egyik sorra szalámit, a másikra sonkát teszünk. Rárakjuk a karikára vágott paradicsomot, a megtisztított, apróra vágott gombát és a kisebb rózsákra szedett brokkolit. A tetejére tehetünk szeletelt sajtot és megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Forrás: Mindmegette