Ezek a világ legveszélyesebb finomságai, amikért bolondulnak az emberek

ackee, étel
A basket of raw Jamaican ackees in their pods; blighia sapida
Vágólapra másolva!
Sokféle szempontból léteznek extrém ételek, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy azok a legbizarrabbak, amelyeknek a fogyasztása könnyen halálhoz vezethet. Mutatjuk melyek azok az ételek, amik a legveszélyesebbek. 
Vágólapra másolva!

Az első ilyen étel a nyers polip, amelyet Ázsia különböző részein fogyasztanak, mint ínyencség. Legutóbb egy férfi Dél-Koreában evett a san-nakji néven ismert ételből, amelyben egy olyan polip csáp volt, amit másodpercekkel korábban vágtak le az állatról, így még mozgott.

A csáp elzárta a férfi légcsövét, aki emiatt megfulladt.

San-nakji - koreai élő polipos étel Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 cherry-hai/Shutterstock. No use without permission./Cherry-Hai

Szintén nagyon veszélyes a Japánban igen népszerű Fugu, ami nyers gömbhalból készül. Ez az étel azért nagyon veszélyes, mert a hal tetrodotoxint tartalmaz, ami rendkívül mérgező, így a nem megfelelően előkészített hal könnyen halálos lehet.

Éppen ezért csak évek óta ezzel foglalkozó, profi séfek készíthetnek ilyen ételt.

Fugu, a gömbhalból készült ínyenc fogás Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2014 KPG-Payless/Shutterstock. No use without permission./Kpg-Payless

Egy másik népszerű, de veszélyes étel Jamaica nemzeti gyümölcse, az Ackee, ami hihetetlenül népszerű szerte a világon, főként az Egyesült Királyságban. De éretlen állapotban hipoglicin toxinokat tartalmaz, amelyek

fogyasztása esetén szapora hányáshoz, szélsőségesebb esetben görcsrohamokhoz, hipotermiához, kómához és akár halálhoz is vezethet.

Ackee Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Sevenstock Studio/Shutterstock. No use without permission./Sevenstock Studio

Sokan nem gondolnák, de a sajtok között is van egy olyan, amely könnyen életveszélyes gondokat tud okozni.

Casu martzu egy hagyományos szardíniai sajt, ami jóval meghaladja a hagyományos bomlási szintet, amit a sajtlégy lárvái segítenek elő.

Ezzel viszont az a gond, hogy a lárvák túlélhetik a gyomorban és parazitafertőzést okozhatnak, éppen ezért az Európai Unióban tiltólistán is van.

Forrás: DailyStar