Ez a tökéletes baghrir titka - videó

baghrir
baghrir
Vágólapra másolva!
Aki szereti a palacsintát, mindenképpen próbálja ki a marokkóiak kedvencét, a könnyű, puha, levegős, búzadarából készült baghrirt! Egy csésze kávé, vagy forró tea mellé tökéletes lélekmelengető a hűvös és szürke napokon.
Vágólapra másolva!

A baghrir varázsa abban rejlik, hogy csak az egyik oldalát sütjük, a másik oldalán pedig apró lyukacskák keletkeznek, amitől igazán különleges lesz a palacsinta.

Süthetjük hagyományos vagy kisebb, tenyérnyi méretűre is.

A legfinomabb még melegen, sok-sok olvasztott vajjal és mézzel meglocsolva, de lekvárral megkenve is nagyon finom.

A sokak által csak marokkói ezerlyukú palacsintaként emlegetett finomság melegen a legjobb. Forrás: Mindmegette.hu

Baghrir

Hozzávalók:

  • 20 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 csip só
  • 1 csom sütőpor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csom vaníliás cukor
  • 1 csip sáfrány
  • 5 dl víz

A tálaláshoz:

  • méz
  • vaj

Elkészítés:

  1. A marokkói ezerlyukú palacsinta tészta hozzávalóit beletesszük egy turmixgépbe és kb. 2 percig mixeljük.
  2. A tésztát 1 órán át letakarva, meleg helyen pihentetjük.
  3. Egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe kanalazunk, majd nagyon alacsony lángon sütni kezdjük.
  4. Csak az egyik oldalát sütjük! Akkor készült el, ha már nincs több nedvesség a tetején.
  5. Mézzel és olvasztott vajjal leöntve kínáljuk.

Forrás: Mindmegette