Íme, egy igazi őszi finomság: így készül a karamellizált szilva vörösborral, vaníliafagylalttal

Karamellizált szilva vörösborral, vaníliafagylalttal
Karamellizált szilva vörösborral, vaníliafagylalttal
Vágólapra másolva!
Közismert, hogy jó ételt főzni csak jó borral lehet, így érdemes félretenni a szüreti mulatságokon beszerzett minőségi nedűből néhány decit, és elkészíteni vele az alábbi finomságot.
Vágólapra másolva!

Hazánk kiemelkedő gasztronómiai portálja így javasolja a desszert elkészítését:

Karamellizált szilva vörösborral, vaníliafagylalttal

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva kimagozva
  • dkg vaj
  • 8 dkg barna cukor vagy méz
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kk fahéj

Elkészítés:

  1. A szilvát összekeverjük a cukor 1/3-ával (vagy a mézzel) és a fahéjjal.
  2. A maradék cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vörösbort és elforraljuk. Ezután az ízesített szilvával is forraljuk, amíg a folyadék nagy része elfő.
  3. Ekkor adjuk hozzá a hideg vajat.
  4. Még melegen tálaljuk, a tetejére kanalazzuk a hideg fagylaltot.
    Közismert, hogy jó ételt főzni csak jó borral lehet. Forrás: Magyar Konyha

    Forrás: Magyar Konyha