Ezek az ételekben megbújó csendes gyilkosok

Fiatal, Nő, Szenvedő, Szívből, Támadásból, Irodai, orvosi
Young woman suffering from heart attack in office
Vágólapra másolva!
Sokan nem is tudnak arról, hogy milyen káros anyagok kerülnek bele az ételeikbe, amiket általában az íz és az állag javítására használnak, azonban ezek csendes gyilkosként viselkednek és számok betegséget okoznak.
Vágólapra másolva!

Az emberi táplálékokban megbúvó zsírok több millió embernél növelik a szívkoszorúér-betegségek kockázatát, ennek fő okozói a transzzsírok, amelyek a legnépszerűbb ételekben is gyakran megtalálhatók.

A transzzsírokat növényi olajokból állítják elő, a folyamatot hidrogénezésnek nevezik, és általában hozzáadják a feldolgozott élelmiszerekhez, hogy olcsón növeljék a szavatossági időt és ízt.

Ezeknek a zsíroknak a túlzott fogyasztása egyértelműen összefüggésbe hozható a szívbetegségek kockázatával és súlyosságával.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Pixel-Shot/Shutterstock. No use without permission./Pixel-Shot

A transzzsírok megtalálhatók egyes feldolgozott élelmiszerekben, például a kekszekben vagy süteményekben, egyes fagyasztott pizzákban, pitékben és készételekben.

Ezeket ezért érdemes elkerül vagy legalább korlátozni a fogyasztásukat.

Forrás: Mirror