Elképesztő édesség hódította meg az internetet

Vágólapra másolva!
A közösségi médiában egyre gyakrabban felbukkan a Cowboy cukorka, mint fogalom, ám sokan el sem tudják képzelni, mit is takarhat ez. A furcsa nevű édesség nem más, mint kandírozott jalapeno paprika, ami otthon is könnyedén elkészíthető három egyszerű összetevőből. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

A Facebookon és TikTok-on rengeteg recept áll rendelkezésre, arról, hogyan kell elkészíteni ezt az egzotikus édességet.

A legalkalmasabb időszak a Cowboy cukorka készítésére épp a nyár végi időszak,

ami a paprikaszezon kellős közepe. Ezért ha valaki kedvet kapott a különleges nevű fűszerbomba kipróbálásához, ne habozzon, vágjon bele most!

A kandírozott jalapeno igazából egészen

hasonló módon készül, mint a pácolt változata, ám annál jóval több cukrot tartalmaz, ami ropogós, kristályos állagúvá teszi,

és feltűnően édes ízt kölcsönöz ennek az egyébként meglehetősen csípős paprikafajtának. Ráadásul a víz és a cukor keveréke egy fényes, savas bevonatot képez rajta.

A cowboy cukorkának három alapvető összetevője van: paprika, cukor, és ecet.

A legtöbb recept körülbelül fél-egy kilónyi paprikát ír elő, melyeknek a szárát le kell vágni, majd vékony, hüvelyknyi darabokra kell szeletelni. A cukor és az ecet aránya receptenként változó, vannak, akik 2-1 arányban, de olyanok is, akik 3-1 arányban használják.

A só és egyéb fűszerek használata opcionális,

bár a zellermag és a fokhagymapor például kifejezetten népszerű kiegészítők, sokan esküsznek rá. Mások a kurkuma, chilipor vagy szárított gyömbér mellett teszik le a voksukat.

@traziarae

Giddy up cowboy! We are making cowboy candy and its addicting! (Candied jalapeños)

♬ original sound - Trazia Rae

A cowboy cukorka elkészítése

Kezdésként az ecetet és a cukrot pároljuk egy serpenyőben, és kevergessük egészen addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a felszeletelt jalapenot, majd melegítsük 5 percig,

amíg a paprika felszívja a szirupot, és fényessé válik. Ezután használjunk egy kanalat a pakrikák kiemeléséhez, és hagyjuk, hogy az oldat sűrű, szirupos folyadékká redukálódjon.

Hogyan fogyasszuk?

A cowboy cukorka ízletes kísérője lehet szinte minden étkezésnek.

Remekül kiegészíti a süteményeket, de néhány krémesebb sajtfajtával, például kecskesajtokhoz is jól passzol. Ezen kívül akár hamburger tetejét is megszórhatjuk vele, de egy szelet kukoricakenyérrel is finom, emellett a tonhal-vagy csirkesaláta is feldobható vele. A levét sokan használják barbecue szósz készítéséhez, de a lehetőségek tárházaszinte végtelen.

Forrás: People