Így készül a tökéletes görögdinnye-saláta

görögdinnye-saláta
görögdinnye-saláta
Vágólapra másolva!
Ennél hidratálóbb, szomjoltóbb, igazi szezon végi salátát nem is lehetne összeállítani, a görögdinnye és az uborka nyerő párost alkotnak – állítja a Magyar Konyha.
Vágólapra másolva!

Sokak számára bizonyára elképzelhetetlen, miként sülhet ki abból valami jó, ha a mézédes görögdinnyét valami sóssal párosítjuk, pedig ez a kombináció mindig beválik.

A kiemelkedő hazai portál így javasolja a nem mindennapi fogás elkészítését:

Görögdinnye-saláta

Hozzávalók:

  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 3 szál angol zeller
  • 2 fej lila hagyma
  • 80-100 dkg görögdinnye
  • 1,5 dl olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 db lime
  • 1 db mini vagy fél bagett

Elkészítése:

  1. Az összes zöldséget és a görögdinnyét (kimagozva) egyforma, apró kockákra vágjuk. Kb. 0,5×0,5 cm-esek legyenek!
  2. Összekeverjük a fűszerekkel, a lime levével és 1 dl olajjal.
  3. A bagettből vékony szeleteket vágunk, megkenjük olívaolajjal, ráfektetjük a sütőrácsra, hogy egyformán érje a hő, majd 200 fokos sütőben 7-9 perc alatt ropogósra sütjük.
    Ennél hidratálóbb, szomjoltóbb, igazi nyár végi salátát nem is lehetne összeállítani, a görögdinnye és az uborka nyerő párost alkotnak. Forrás: Magyar Konyha