Ennél hidratálóbb, szomjoltóbb, igazi szezon végi salátát nem is lehetne összeállítani, a görögdinnye és az uborka nyerő párost alkotnak – állítja a Magyar Konyha.
Sokak számára bizonyára elképzelhetetlen, miként sülhet ki abból valami jó, ha a mézédes görögdinnyét valami sóssal párosítjuk, pedig ez a kombináció mindig beválik.
A kiemelkedő hazai portál így javasolja a nem mindennapi fogás elkészítését:
Görögdinnye-saláta
Hozzávalók:
1 db sárga kaliforniai paprika
3 szál angol zeller
2 fej lila hagyma
80-100 dkg görögdinnye
1,5 dl olívaolaj
só
frissen őrölt fekete bors
1 db lime
1 db mini vagy fél bagett
Elkészítése:
Az összes zöldséget és a görögdinnyét (kimagozva) egyforma, apró kockákra vágjuk. Kb. 0,5×0,5 cm-esek legyenek!
Összekeverjük a fűszerekkel, a lime levével és 1 dl olajjal.
A bagettből vékony szeleteket vágunk, megkenjük olívaolajjal, ráfektetjük a sütőrácsra, hogy egyformán érje a hő, majd 200 fokos sütőben 7-9 perc alatt ropogósra sütjük.