Mutatunk egy villámgyors pestós tésztát, ami félóra alatt kész - videó

KRÉMES PESTÓS TÉSZTA
KRÉMES PESTÓS TÉSZTA
Vágólapra másolva!
Akinek már a könyökén jön ki a paradicsomos tészta, akkor itt az ideje, hogy ejtse egy időre, és készítsen inkább egy friss, zamatos, illatos, bazsalikomos szószt. Amíg a tészta fő, addig simán elkészülünk vele – ígéri a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Akinek kevés idejük van a főzésre, de szeretne valami igazán finom ebédet készíteni, akkor a pestós tészta lesz a befutó. Könnyű, húsmentes nyári étel, a friss és illatos szósznak köszönhetően pedig azonnal mediterrán hangulatba kerülünk.

Az olaszok nagy kedvencének óriási előnye, hogy fél óránál több időt nem kell rászánni a konyhában, így a dolgos hétköznapokon is könnyedén összedobhatjuk, ráadásul a hozzávalókért sem kell boltról boltra szaladgálnunk.

Csak turmixoljuk össze a hozzávalókat, keverjük össze tésztával, és már ehetjük is. Aki nem tud hús nélkül élni, az nyugodtan tálaljon mellé sült csirkemellcsíkokat, és valószínűleg nem lesz éhes egy darabig.

Pestós tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 ek. fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-8 dkg reszelt parmezán
  • 3-4 ek. extraszűz olívaolaj

Elkészítése:

  1. Egy fazékban vizet forralunk, a tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük.
  2. Amíg a tészta fő, egy késes aprítóba rakjuk a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, a reszelt parmezánt, és felöntjük az extraszűz olívaolajjal, majd pár perc alatt krémes állagúra aprítjuk a hozzávalókat.
  3. A főtt tésztát leszűrjük, úgy, hogy 2-3 evőkanálnyi főzővizet hagyunk az edényben. A pestót rákanalazzuk a még meleg tésztára, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
  4. Tálalásnál kanalazhatunk még rá pestót, és meghinthetjük reszelt parmezánnal. Tökéletes, egyszerű, könnyen elkészíthető friss, nyári tészta. Mellé egy jó pohár fröccs vagy limonádé dukál.