Venezuelából szeretettel: így készül a legfinomabb cachapa - videó

CACHAPA
CACHAPA
Vágólapra másolva!
Akinek még sikerült beszereznie egy kis kukoricát az utolsó utáni pillanatba a piacról, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós palacsintával lepje meg a családot, vagy a barátokat. A Cachapa, Venezuela jellegzetes palacsintájának nagy előnye, hogy ha nem sütjük túl magas hőfokon, akkor elronthatatlan a recept, a feltétek pedig könnyedén variálhatóak – csinál kedvet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Ez a venezuelai finomság, ami többek között csemege kukoricából, tojásból és kukoricalisztből készül, percek alatt összeállítható egy turmixgép segítségével.

Kiváló választás lehet reggelire, ebédre, vagy vacsorára, ugyanis édesen és sósan is elkészíthető.

A népszerű hazai gasztronómiai portál így javasolja a dél-amerikai fogás elkészítését:

Cachapa

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 cső kukorica
  • 3 dkg kukoricaliszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk cukor
  • 1/2 tk bors
  • 1 csipet csilipor
  • 2 ek olaj

A feltéthez:

  • 10 dkg gomolya sajt
  • 1 db jalapeno paprika vagy 5 dkg savanyított jalapeno
  • 1/2 csokor koriander
  • 1 db lime

Elkészítése:

  1. A csöves kukoricáról levágjuk a szemeket, és egy turmixgép táljába dobjuk a kukoricaliszttel, a tojással, a cukorral és a fűszerekkel valamint az olajjal, aztán leturmixoljuk.
  2. Kevés olajon, alacsony hőfokon egy merőkanálnyi masszát elkezdünk sütni. Az első oldal kb. 6 perc alatt elkészül, az a lényeg, hogy a tetején, közepén se legyen már nyers. A másik oldalnak elég 2 perc is.
  3. Még forrón morzsolt gomolyával meghintjük a palacsinta felét, és félbehajtjuk, aztán limelével, korianderrel és jalapenóval megrakva kínáljuk az elkészült palacsintákat.