Ön tudta? A meggymagból hatásos fájdalomcsillapító készíthető

meggymag párna fájdalomcsillapító
meggymag párna fájdalomcsillapító
Vágólapra másolva!
Javában tart a meggyszezon - ha eddig a szemétbe dobtuk a meggymagokat, ezután ne tegyük! Készítsünk belőlük meggymag párnát, így felhasználhatjuk gyógyító hatásait - hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A meggymaggal töltött párna régóta népszerű a népi gyógyászatban, hiszen sokáig megtartja a hőt, ezáltal hűtve vagy melegítve kitűnő természetes megoldás fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre. Jó hír, hogy otthon is könnyedén elkészíthetjük.

Meggymaggal töltött párna

  1. Mossuk meg a magokat egy tálban, majd áztassuk be néhány órára. Addig dörzsöljük őket egymáshoz, míg megtisztulnak a gyümölcsrosttól.
  2. Ezután szódabikarbónás vízben forraljuk össze 15 percig. Miután kihűltek, mossuk meg újra hideg vízben. Tepsire kiterítve sütőben vagy a napon szárítsuk meg.
  3. A párnához varrjunk össze két tetszőleges méretű téglalap alakú pamut anyagot. Színt színnel fordítsuk össze, majd varrjuk körbe a széleket úgy, hogy hagyjunk az oldalán egy kis lyukat.
  4. Fordítsuk ki az anyagot, majd a lyukon töltsük meg a magokkal a párnát, varrjuk össze és máris használhatjuk.
  5. Könnyebb tisztán tartani, ha varrunk rá egy külön huzatot is, így ha koszolódik, elég, csak ezt kimosni. De ha szükséges, a meggymagpárnát is kimoshatjuk a mosógépben, de átöblíthetjük ecetes vízben is. A lényeg, hogy alaposan szárítsuk ki.

Ha melegborogatásként használnánk, előmelegített sütőben 100 fokon 20 percig, vagy mikrohullámú sütőben maximum 600 Watton 1 percig melegítsük.
Hidegborogatásként műanyag zacskóban becsomagolva, hűtőszekrényben vagy a mélyhűtőben fagyasszuk le.

A hasogató fejfájás enyhítésére a hideg borogatás nagyon sokat segíthet.

Javában tart a meggyszezon - ha eddig a szemétbe dobtuk a meggymagokat, ezután ne tegyük! Forrás: Mindmegette.hu

Tegyük a lehűtött párnát a homlokunkra, így jó hőtartó képessége miatt nem szükséges folyton cserélgetnünk a borogatást.

De lehűtve kiváló fogfájásra, égési sérülésre, zúzódásra is.

A nagyobb meggymaggal töltött párnát alvópárnaként is használhatjuk.

A töltet szabadon mozog a huzatban, így jól formázható, stabil támaszt ad a nyaknak és a fejnek. Remekül szellőzik, így alvás közben sem izzadunk bele.

Ha hirtelen ránk tör a fülfájás, legtöbbünk a melegített sót hívja segítségül, pedig a felmelegített meggymag párna is enyhítheti a fájdalmunkat. Arra viszont figyeljünk, hogy a borogatás ne legyen túl forró.

Hasi fájdalmak, menstruációs panaszok, de a felfázás, hólyaghurut esetén is jól jön, ha van kéznél egy meggymag párna, melyet felmelegítve a hasunkra helyezve enyhíthetjük a görcsöket. A melegvizes palackokkal ellentétben nem kell tartanunk a forrázástól sem.

Ha reggel úgy ébredünk, hogy nem bírjuk mozgatni a fejünket, többé már nem muszáj egész nap kínlódnunk a fájdalomtól. A felmelegített meggymag párnát a nyakunkra helyezve gyorsan és kíméletesen enyhíthetjük a fájdalmainkat.