Se olajszag, se tűzhely mellett álldogálás: mutatjuk, hogy készül a tepsis cukkinitócsni

cukkinitócsni
cukkinitócsni
Vágólapra másolva!
Aki szereti a cukkinitócsnit, de rosszul van az ezzel járó olajszagtól, és hosszas tűzhely mellett állástól, akkor ezt a tepsis változatot neki találták ki – csinál kedvet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A tócsnit mindenki szereti – megenni. Elkészíteni már kevésbé. A sütés közben terjengő, nehezen kiszellőztethető olajszag és serpenyőből kifröccsenő forró zsiradék réme miatt sokan nem állnak neki, pedig a végeredmény mindenért kárpótólná őket. Nekik mutatunk most egy tökéletes megoldást: íme a nyári kedvencünkből, a cukkiniből készített tepsiben sült változat!

Tepsis cukkinitócsni

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 3 db tojás
  • kb. 5-6 evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
  • bors
  • további fűszerek ízlés szerint
  • 30 dkg trappista sajt

Elkészítése:

  1. Megmossuk és egy tálba lereszeljük a cukkinit, megsózzuk, majd pár perc múlva kinyomkodjuk a kicsapódott levét, és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sót, borsot és a fűszereket, majd alaposan öszekeverjük.
  3. Egy hőálló tálat vagy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, majd beleöntjük a cukkinis masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  4. A trappista – vagy más félkemény – sajtot nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és vastagon beterítjük vele a tócsninkat, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt arnybarnára sütjük.
    A sütés közben terjengő, nehezen kiszellőztethető olajszag és serpenyőből kifröccsenő forró zsiradék sokakat elrriasztott-eddig. Forrás: Mindmegette.hu