Roppanó külső, olvadós belső: így készül a rántott Nutella

rántott nutella
rántott nutella
Vágólapra másolva!
Bár mi, magyarok szeretünk szokatlan alapanyagokat bepanírozni és kirántani, erre valószínűleg azért kevesen gondoltunk eddig – csinál kedvet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Panírozási szokásaink már messze túlmutatnak a rántott hús, rántott sajt és rántott karfiol klasszikus hármasán. Olyan ételeket is olajba dobunk, mint a kovászos uborka vagy a tejbegríz. Ezúttal pedig a Nutella kerül liszt-tojás-zsemlemorzsa köntösbe.

Rántott Nutella

Hozzávalók:

  • 1 üveg Nutella
  • liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Első lépésként a Nutellát egy téglalap vagy négyzet alakú üvegedénybe kanalazzuk, és betesszük a mélyhűtőbe néhány órára.
  2. A megdermedt mogyorókrémet ezután tetszőleges méretű kockákra vágjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk – persze a tojásba ezúttal nem kerül só.
  3. Végül felforrósított bő olajban készre sütjük.
    @eitan Can you deep fry NUTELLA?! (IG: @eitan) #food#nutella#chocolate#weirdfood#viralfood#foodtiktok#foodie#chef#kitchen#homemade#trythis#yum♬ original sound - Eitan Bernath